Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Stöd på plats

Vi är stolta över den höga nivå av stöd som vi tillhandahåller för våra deltagare. I ditt område i USA finns alltid en lokal representant från oss som är professionellt utbildad i att ta hand om eventuella situationer som kan uppstå.

Det är representanterna som intervjuar och bedömer värdfamiljerna och de är i regel lite äldre, mogna personer som har god kontakt med skolorna. Representanterna har ofta egna barn och de vet vad det innebär att ta ansvar. Det är viktigt för oss att representanterna får träffas ofta för att utvärdera sina erfarenheter. Det är även representanterna som förbereder värdfamiljen innan du anländer. På förberedelsemötena försöker de förbereda familjerna på kulturella skillnader som att du äter ”konstigt” med kniv och gaffel, att du kanske glömmer att säga ”please” ibland och att du troligen är väldigt trött när du kommer fram.

Din representant finns alltid där för dig under vistelsen. Strax efter ankomsten ordnar din lokala representant ett informationsmöte för dig och de andra utbytesstudenterna i området. Dessutom ordnas flera träffar under året och din representant hör av sig till dig minst en gång per månad.

Kontakt under året
Du fortsätter även att hålla kontakt med ditt svenska ombud under vistelsen i USA. Särskilt i början av vistelsen kan det kännas tryggt att kunna ringa/e-maila till en person som du känner sedan tidigare. Även din familj och anhöriga kan vända sig till ombudet i Sverige med frågor. För akuta problem kommer du också att få tillgång till 24 timmars assistansnummer till vårt kontor i USA och i Sverige.