Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Skolan

I USA börjar man i skolan ett år tidigare än i Sverige. High School är de tre eller fyra sista åren av den tolvåriga grundskolan. Eleverna är i regel 17 år när de slutar skolan.

För att få ”graduate” och få ett ”High School Diploma” ska man ha samlat ihop ett visst antal poäng. En poäng – ”credit” – får man för en termins godkända studier i ett ämne.

Du kommer att läsa både obligatoriska och valfria ämnen. Det finnsett stort utbud av ämnen. I USA läser man 5-7 ämnen per termin. Alla i din klass (home room) har ett eget schema och ämnesvalet täcker flera årskurser så du kan ha matte med klassen över och engelska med klassen under. Det händer att någon kurs sträcker sig över två terminer, men vanligtvis får man välja nya kurser andra terminen.

Det här året kan du utnyttja till att pröva nya ämnen och det finns många att välja bland. På skolan kommer det att finnas en ”Guidance Teacher” som ger dig råd i val av ämnen och nivå för dina studier.

Så här berättar en tidigare utbyteselev:
”En del aktiviteter har du under en timme om dagen i skolan medan andra är på eftermiddagarna, kvällar och helger. Här är några exempel på skolaktivteter som jag varit med i: Student Council – liknar ungefär vårt elevråd. Chorale – en kör på omkring 80 personer där vi sjunger all slags musik. En schack klubb. The Redskin – Skoltidningen där jag skriver artiklar och hjälper till att redigera tidningen som kommer ut två gånger i månaden. Forensics och Debate – två märkliga ord för två former av att tala och debattera i tävlingsform, det är lite svårare men mycket roligare än ”Speech” som många rekommenderar att du tar. Thepians – en dramaklubb som gör pjäser och visar dem för resten av skolan. Jag har varit med i två och spelade en tysk kille i en och i den andra en hemlig agent vilket kunde förklara min accent”.