Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Stipendier

Du kan nu söka stipendium för high school i USA för  läsåret 2024/2025. Vi delar ut ett antal stipendier på mellan 10 000 och 25 000 kr. Sök gärna i god tid!

Vad är ett stipendium?
Stipendium är ett ekonomiskt bidrag som du som studerande kan söka. Syftet med våra stipendier är att uppmuntra fler elever att läsa på high school utomlands och att man ska kunna få ut det mesta av sin tid som utbytesstudent.

Vad kan jag använda mitt stipendium till?
Du väljer själv vad du vill använda ditt stipendium till. En del använder det som fickpengar, andra passar på att resa och upptäcka mer av USA. Varje läsår arrangerar vi 4 olika resmål att välja mellan. Läs mer om våra resmål under fliken ”Resa i USA”.

Vem kan söka?
Förutsättningen för att erhålla stipendiet är att du deltar i Stiftelsen Skandinaviska Institutets high school-program.

Du kan inte söka stipendium för studier på Private High School.

Vem får stipendium?
Du behöver inte ha toppbetyg för att söka stipendium, men du ska vara studiemotiverad och nyfiken på att ta till dig en annan kultur. Du behöver känna att du klarar att bo hemifrån och studera på high school utomlands i en till två terminer. Du kommer att få fylla i en utförlig stipendieansökan, där du motiverar varför just du ska får ett stipendium.

När och hur söker jag stipendiet?
Skicka in en intresseanmälan här (eller gå till sidan ”Ansökan om stipendium”), så återkommer vi till dig med en ansökningsblankett.

Det går bra att ansöka om stipendium både före och efter det att du har skickat in din high school-ansökan till oss. Om du ansöker om stipendium innan du sökt till high school-programmet, ges först ett förhandsbesked gällande stipendium. För att erhålla stipendiet behöver du sedan ansöka till high school-programmet inom 6 veckor, beroende på hur tidigt du söker.

Du är välkommen att höra av dig om du har några frågor.