Skandinaviska Institutet

Stipendier

Vi vill uppmuntra dig som söker till vårt high school-program att också söka vårt high school-stipendium. För läsåret 2019/2020 delar vi ut 10 stipendier på mellan 10 000 kr och 15 000 kr. Stipendierna delas ut till målsman inom 3 veckor efter ankomst till USA.

Vad är ett stipendium?

Stipendium är ett ekonomiskt bidrag som du som studerande kan söka. Syftet med våra stipendier är att uppmuntra fler elever att läsa på high school utomlands och att man ska kunna få ut det mesta av sin tid som utbytesstudent.

Vad kan jag använda mitt stipendium till?

Du väljer själv vad du vill använda ditt stipendium till. En del använder det som fickpengar andra passar på att resa och upptäcka mer av USA. Varje läsår arrangerar vi 5 olika resmål att välja mellan. Läs mer om våra resmål under fliken ”Resa i USA”.

Vem kan söka?

Förutsättningen för att erhålla stipendiet är att du deltar i Stiftelsen Skandinaviska Institutets High School program.

Du kan inte söka stipendium för studier på Private High School.

Vem får stipendium?

Du behöver inte ha toppbetyg för att söka stipendium, men du ska vara studiemotiverad och nyfiken på att ta till dig en annan kultur. Du behöver känna att du klarar att bo hemifrån och studera på high school utomlands i en till två terminer.

När och hur söker jag stipendiet?

Stipendiet ansöker du om genom att fylla i formuläret på sidan ”ansök om stipendium”.

Det går bra att ansöka om stipendium både före och efter det att du skickat in din High School ansökan till oss. Besked gällande stipendium ges inom två veckor.

När du ansöker om stipendium innan du sökt till high school-programmet, ges först ett förhandsbesked gällande stipendium. För att erhålla stipendiet behöver du ansöka till High School ansökan inom 6 – 8 veckor, beroende på hur tidigt du söker. Du är välkommen att höra av dig om du har några frågor.