Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Welcome Camp / introduktionsmöte

Vi ordnar lokala introduktionsmöten för alla studenter efter ankomst till värdfamiljen. För dig som dessutom vill uppleva New York, arrangerar vi en 4-dagars Welcome Camp där, direkt vid ankomst till USA. 

Welcome Camp i New York 
Du har möjlighet att lägga till en start i New York. Du påbörjar då ditt utbytesår med en 4 dagar (3 nätter) lång Welcome camp i New York. Du får möjlighet att besöka några av sevärdheterna Times Square, Brooklyn Bridge, Statue of Liberty, Empire State Building, World Trade Center Site, China Town, Soho etc.  Vår tanke med kursen är att du samtidigt som du upplever nya platser, träffar nya vänner och har roligt.

Lokala introduktionsmöten i USA

Det är mycket att tänka på när man kommer till USA och det dyker ofta upp många frågor när man väl har kommit till sin värdfamilj och börjat på sin high school. För att ge våra utbytesstudenter en bra start, kallar vi därför alla våra studenter till lokala ankomstmöten i varje enskilt område. Fördelen är att varje områdesrepresentant går igenom sitt område, sina skolor, vårdcentraler etc. Du träffar och lär känna utbytesstudenterna i ditt specifika område och områdesrepresentanten känner väl till varje enskild värdfamilj. Vi hoppas att detta ska ge dig de bästa förutsättningarna inför ditt läsår!