Skandinaviska Institutet

Welcome Camp / introduktionsmöte

För att du ska få en så bra start på ditt utbytesår som möjligt, ordnar vi både en Welcome Camp i New York direkt vid ankomst till USA och lokala introduktionsmöten när du väl har kommit till din värdfamilj. Welcome camp i NY är valfritt, medan alla våra utbytesstudenter deltar i de lokala introduktionsmötena.  

Welcome Camp i New York 
Du har möjlighet att lägga till vår introduktionskurs vid ankomst till USA. Då startar du året med en 3 dagar lång Welcome camp i New York. Vi hinner med besök på bl.a. Emipire State Building, Battery Park, Statue of Liberty, 911 Memorial, Wall Street, 5th Avenue, Harlem, Central Park, Trump Tower och Rockefeller Center.  Vår tanke med kursen är att du samtidigt som du upplever nya platser, träffar nya vänner och har roligt – upplever kända landmärken, går på guidade turer och lär dig om amerikansk historia och statsskick.
Kost (bla middag på Hard Rock Cafe) och logi (i hotell på Manhattan), samt inträden och guidade turer ingår i priset.
Kostnad: 5500 SEK.

Lokala introduktionsmöten i USA

Det är mycket att tänka på när man kommer till USA och det dyker ofta upp många frågor när man väl har kommit till sin värdfamilj och börjat på sin high school. För att ge våra utbytesstudenter en bra start, kallar vi därför alla våra studenter till lokala ankomstmöten i varje enskilt område. Fördelen är att varje områdesrepresentant går igenom sitt område, sina skolor, vårdcentraler etc. Du träffar och lär känna utbytesstudenterna i ditt specifika område och områdesrepresentanten känner väl till varje enskild värdfamilj. Vi hoppas att detta ska ge dig de bästa förutsättningarna inför ditt läsår!