Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Welcome Camp / introduktionsmöte

För att du ska få en så bra start på ditt utbytesår som möjligt, ordnar vi både en Welcome Camp i New York direkt vid ankomst till USA och lokala introduktionsmöten när du väl har kommit till din värdfamilj. Welcome camp i NY är valfritt, medan alla våra utbytesstudenter deltar i de lokala introduktionsmötena.  

Welcome Camp i New York 
Du har möjlighet att lägga till vår introduktionskurs vid ankomst till USA. Då startar du året med en 4 dagar lång Welcome camp i New York. Vi hinner med besök på bl.a. Times Square, Brooklyn Bridge, Statue of Liberty, Empire State Building, World Trade Center Sits etc.  Vår tanke med kursen är att du samtidigt som du upplever nya platser, träffar nya vänner och har roligt.
Kostnad: 7000 SEK.

Lokala introduktionsmöten i USA

Det är mycket att tänka på när man kommer till USA och det dyker ofta upp många frågor när man väl har kommit till sin värdfamilj och börjat på sin high school. För att ge våra utbytesstudenter en bra start, kallar vi därför alla våra studenter till lokala ankomstmöten i varje enskilt område. Fördelen är att varje områdesrepresentant går igenom sitt område, sina skolor, vårdcentraler etc. Du träffar och lär känna utbytesstudenterna i ditt specifika område och områdesrepresentanten känner väl till varje enskild värdfamilj. Vi hoppas att detta ska ge dig de bästa förutsättningarna inför ditt läsår!