Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Värdfamilj i Sverige

Internationella utbytesstudenter, mellan 15-18 år gamla, söker värdfamiljer/värdhem i Sverige då de ska studera på svenskt gymnasium under ett år. Kanske har du eller ditt barn vistats en längre tid utomlands och vet hur roligt och viktigt ett kulturutbyte är? Ta chansen att öppna ert hem, lär känna en ny person och skapa band för livet!

Visst har vi svenskar en unik kultur att erbjuda! Har du tänkt på att allemansrätten, Lucia, Valborg, snön och mörkret om vintern, just din stad eller ditt samhälle och naturen runtomkring kan vara en spännande upplevelse för en ung person från ett annat land? Att vara värdfamilj/värdhem är ett ideellt engagemang som ger dig en unik inblick i en annan kultur samtidigt som du delar med dig av din egen.

Värdfamiljen erbjuder inte bara studenten boende och mat, utan också omtanke, uppmuntran, stöd och hjälp att lära sig förstå den svenska kulturen och språket. Man blir helt enkelt en uppskattad extrafamilj!
Så här säger en tidigare värdfamilj:
Det kan varmt rekommenderas att ta emot en utbytesstudent via Skandinaviska Institutet. Det berikar vardagen och ger en fin upplevelse att bära med sig i framtiden. /—/ Var flexibel i vardagen, var ödmjuk för kulturskillnader och ha roligt, för tiden går väldigt fort.

Vi ordnar skolplatsen på ett närliggande gymnasium och vi tar hand om alla praktiska arrangemang, som försäkring och visum. Det finns en representant som ger hjälp och stöd åt varje familj och utbytesstudent. För att hjälpa studenten med språket ordnar vi en introduktionskurs i svenska i början av vistelsen.

Här är utbytesstudenterna som söker värdfamilj just nu: Utbytesstudenter