Skandinaviska Institutet

Våra utbytesstudenter

Våra utbytesstudenter som söker värdfamilj just nu:

Vill du veta mer om någon av utbytesstudenterna?
Hör av dig till oss på telefon: 040-93 94 40 eller mail: info@scandinavianinst.com, så skickar vi deras brev och fotokollage!

 

Arianna, 16 år från Italien

Arianna bor i en vacker liten ort i nordöstra Italien med sina föräldrar och två småsyskon. Hon älskar språk, litteratur, teater, musik, filosofi och politik och skriver själv för studenttidningen på sin skola och driver en blogg om jämställdhet.

Arianna hjälper dessutom yngre barn med läxläsning, tar hand om barngrupper på somrarna och är med i både en orkester och en teatergrupp. Hon tycker om att resa och umgås ofta och gärna med familj och vänner.

”I think [this] can be one of the most wonderful experiences in my life! I’d like to see other cultures, other way of life and a new school system. I want to live in another reality for one year and learn a new language.”

Trenton, 16 år från USA

Trenton bor med sina föräldrar, en lillasyster och flera husdjur i sydöstra USA. Hans favoritämnen i skolan är språk, geografi och historia. På fritiden umgås han mycket med familj och släkt, åker rullskridskor och skidor, lyssnar på musik, fotograferar och spelar dataspel.

Han tycker om att resa och att följa med i världspolitiken, särskilt vad som händer i Sverige! Trenton har redan börjat att lära sig svenska på egen hand och ser verkligen fram emot att få komma hit. Drömmen är att få arbeta i Norden när han blir stor.

I have loved Sweden and Scandinavia for a long time, and I can’t wait to become a student  there. I want to improve my Swedish, learn about your culture and society, and tell you about life where I am from!”

Allison, 16 år från USA

Allison bor i Florida med sina föräldrar, två systrar och både en hund och en katt. Hon älskar att läsa, skriva, lyssna på musik, att vandra och vara utomhus, att fotografera och resa. I skolan är hon ambitiös, tävlar i debatter och spelar fiol i orkestern.

På fritiden tycker hon också om att hjälpa andra och sysslar därför med volontärarbete. Allisons pappa kommer från Sverige, så hon vill väldigt gärna få utforska sin bakgrund.

”I want to become a foreign exchange student in order to explore my heritage and more of the country and the culture. In addition to this, I have always loved to travel and learn new things.”

Jeremy, 15 år från USA

Jeremy bor i nordvästra USA med sin mamma, pappa och storebror. Han beskriver sig själv som lite blyg, en person som gärna har några få, men riktigt goda vänner. Jeremy tycker om att studera och lära sig nya saker, att debattera i skolan och att träna på gymmet.

Han är väldigt engagerad och lokalt aktiv i miljöfrågor och blev inbjuden att delta i the International Children’s Climate Prize i Stockholm 2017. Jeremy vill gärna komma till Sverige igen för att få lära sig språket, ta del av kulturen och för att han anser att vi har så bra miljötänk här! Han har redan börjat att studera svenska på sin fritid.

”I admire that Sweden invests so much in their children, because we are the future. I wish that America would do the same. /–/ I believe my year in Sweden will make me a smarter and more thoughtful person.”