Skandinaviska Institutet

Våra utbytesstudenter

Våra utbytesstudenter som söker värdfamilj just nu:

Vill du veta mer om någon av utbytesstudenterna?
Hör av dig till oss på telefon: 040-93 94 40 eller mail: info@scandinavianinst.com, så skickar vi deras brev och fotokollage! Eller skicka in en intresseanmälan här!

 

Allison, 16 år från USA

Allison bor i Florida med sina föräldrar, två systrar och både en hund och en katt. Hon älskar att läsa, skriva, lyssna på musik, att vandra och vara utomhus, att fotografera och resa. I skolan är hon ambitiös, tävlar i debatter och spelar fiol i orkestern.

På fritiden tycker hon också om att hjälpa andra och sysslar därför med volontärarbete. Allisons pappa kommer från Sverige, så hon vill väldigt gärna få utforska sin bakgrund.

”I want to become a foreign exchange student in order to explore my heritage and more of the country and the culture. In addition to this, I have always loved to travel and learn new things.”

Jeremy, 15 år från USA

Jeremy bor i nordvästra USA med sin mamma, pappa och storebror. Han beskriver sig själv som lite blyg, en person som gärna har några få, men riktigt goda vänner. Jeremy tycker om att studera och lära sig nya saker, att debattera i skolan och att träna på gymmet.

Han är väldigt engagerad och lokalt aktiv i miljöfrågor och blev inbjuden att delta i the International Children’s Climate Prize i Stockholm 2017. Jeremy vill gärna komma till Sverige igen för att få lära sig språket, ta del av kulturen och för att han anser att vi har så bra miljötänk här! Han har redan börjat att studera svenska på sin fritid.

”I admire that Sweden invests so much in their children, because we are the future. I wish that America would do the same. /–/ I believe my year in Sweden will make me a smarter and more thoughtful person.”