Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Ida, Chicago

Ålder på värdbarnen: 13 & 15 år
Har varit i USA i: 15 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag valde att åka som au pair för jag har alltid haft en intresse av USA och ville få uppleva den amerikanska kulturen och resa runt i USA på ett smidigt sätt!

Berätta lite om din värdfamilj!
Min värdfamilj består av min värdpappa (som är helsvensk), värdmamma och mina två värdbarn som båda är tjejer. Dem är helt underbara och är verkligen anledning till att min vistelse varit så bra här och gjorde det självklart att förlänga mitt år!

Beskriv området du bor i:
Jag bor i en förort ca 20 minuter från Chicago downtown och jag ääälskar verkligen Chicago. Det är sån underskattad stad, människorna är så trevliga och eftersom det är USA:s tredje största stad så får man verkligen den storstads-känslan! Finns hur mycket att göra som helst här och flera svenska au pairer så det är verkligen jättekul!

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Jag börjar 6.30 och förbereder då frukost och lunch till barnen för att senare köra dem till skolan. Sen är jag ledig från 8.30 till 3 då brukar jag åka till gymmet, träffa kompisar, gå på ut med hunden etc.

Sen jobbar jag från 3 till ca 7 på eftermiddagen med att hämta dem från skolan och köra till aktiviteter! Sen äter vi oftast middag tillsammans hela familjen och sen brukar jag bara ta det lugnt på rummet på kvällen.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag gjorde mina 6 credits här i Chicago på två weekend kurser med au pair weekend!

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Jag har rest en hel del på mina 15 månader! Jag har varit i New York City, New Orleans, Nashville, Boston, New Hampshire (Dartmouth), Los Angeles, San Diego, Miami, Milwuakee och jag ska till Washington DC snart och San Fransisco!

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Alla vänner jag träffat under min tid här är verkligen det allra bästa, man gör så mycket roliga saker tillsammans och dem är verkligen ens allra största trygghet här så man blir som en familj hahah.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Varit så långt bort när jobbiga saker skett där hemma och känna sig ensam här borta på andra sidan jordklotet men att ringa hem hjälper verkligen jättemycket!

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska Institutet / Au Pair in America?
Ingen tvekan, åk!!!! Detta är det bästa jag gjort och kan inte uppmana andra till att söka nog! Även fast du kanske tvekar ibland så åk! Det värsta som kan hända är att du inte trivs och då kan du åka hem direkt! Jag tycker det är värre att känna ånger över att man inte åkte! Det är en möjlighet man bara har en kort tid i livet så kör!