Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Ida, Kansas City

Jag tar hand om 2 pojkar, 4 & 8 år.
Varit i USA i 13 månader.

Varför jag valde att åka som Au pair är främst för att min storasyster var Au pair i Washington DC för några år sedan. Jag & min familj var då & hälsade på henne & jag tyckte att hennes liv verkade vara så häftigt så jag bestämde redan då att jag ville göra samma sak i framtiden! Efter studenten jobbade jag ett tag på Ica i min hemstad & kände att jag ville ha en förändring, ett äventyr, så jag tog i saken och flyttade till slut hit! Jag älskar att umgås med barn & jag har många yngre barn i min släkt så Au Pair har passat mig finfint.

Min värdfamilj är bäst! Väldigt generösa & inbjudande & de älskar sport vilket passar mig perfekt. De får mig verkligen att känna mig som en del av deras familj, & jag har fått följa med på flera resor, till exempel Aspen & Newport (Rhode Island). Det är också så skönt att vi sitter ner allihop & äter middag nästan varje kväll.

Jag bor i Kansas City, vilket ses som en ganska liten stad i USA men väldigt stor jämfört med den lilla stad jag är uppväxt i. Alla är så trevliga här & även om många mina vänner bor 30 min med bil bort så gör det ingenting, det är enkelt att träffas ändå! Här får man alla årstider & somrarna är supervarma, upp till 37 grader Celsius, och vintern är lika kall som i Sverige. Skulle säga att detta är ett utmärkt område att bo i när man har familj, min värdfamilj bor väldigt bra med massor av grannar med barn i samma ålder som mina värdbarn.

En vanlig dag är för mig är att åka till gymmet på morgonen, kanske träffa en kompis på lunch, åka & hämta yngsta pojken på skolan kl 12.45 & leka med honom till kl 3 då vi hämtar hans storebror. Sedan har oftast en utav dem en aktivitet som tennis eller fotboll, annars är vi bara hemma & leker i trädgården eller med grannarna. På kvällarna brukar jag umgås med kompisar eller värdfamiljen. 2 dagar i veckan har jag också lektion i 1,5 h. Just nu läser jag sociologi och förra terminen läste jag psykologi, båda kurser på ett Community College 10 min från mitt hus.

Jag har haft chansen att resa väldigt mycket, & Missouri ligger i mitten så det är ”nära” till allt. Jag har varit i Aspen 3 gånger med min värdfamilj, samt Newport, Rockport & Boston. Med kompisar har jag rest till Chicago, Washington DC, Philadelphia, Orlando, Miami (Key West), Fort Lauderdale, och nu senast var jag i Toronto, Kanada. Under min resemånad i juli ska jag resa till västkusten samt Hawaii.

Det bästa jag har fått ut av att vara Au pair är en andra familj och nya underbara vänner som jag hoppas att jag kommer ha kontakt med livet ut. Jag har också fått sett mig mycket omkring & kan inte bärga mig tills jag ska åka & hälsa på alla vänner i deras hemland!

Den största utmaningen har nog varit att lära sig att bo med ”främlingar” för det vad dem ju i början, och att känna sig hemma där. Dessutom har det varit tufft ibland att ta hand om två pojkar som älskar att bråka. Men tack vare dessa utmaningar har jag lärt mig otroligt mycket om mig själv.

Alla ni som funderar på att söka, gör det! Du kommer inte ångra dig, detta har varit den bästa tiden i mitt liv hittills. Skandinaviska institutet har varit en jättestor hjälp så jag rekommenderar dem starkt.