Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Isabella, Camp

Antal veckor på campet: 9 veckor

Varför sökte du till Camp America?
Eftersom jag hade varit au pair innan och hade åkt med Skandinaviska institutet så bestämde jag mig för att jag ville tillbaka till USA och Camp verkade vara en roligt grej och att man får träffa folk över hela världen.

Berätta om ditt camp!
Green Chimneys är uppdelat i 2 olika läger som heter Clearpool och Hillside. Åldrarna är ifrån 4 upp till 15 år. Det är ett dagsläger så föräldrarna lämnar barnen på morgonen och kommer och hämtar dem på eftermiddagen. Eftersom Green Chimneys är en skola för barn med special needs så har dem ESY under sommaren för de barnen. De 9 veckorna är uppdelat i 3 olika perioder. Så föräldrarna kunde välja hur länge de ville att barnen skulle gå och de första perioderna var 3 veckor var sen de sista 3 veckorna kunde de välja vilken vecka de ville komma på dels för att testa på.

Hur såg en vanlig dag ut?
En vanlig dag var att vi började 8:15 väntade på att bilarna ska rulla in med barnen. Sen så hade man 2 st aktiviteter före lunch sen rast efter lunch och efter rasten så har man 2 till aktiviteter innan det är dags för pick up time. Så mellan mig och min co counselor så tog vi hand om 12 barn och försökte göra så att de hade den bästa tiden speciellt eftersom vi hade näst yngsta gruppen på lägret så var det många utav barnens första gång på ett camp.

Vad var det bästa och det tuffaste med sommaren på campet?
Det bästa var att jobba varje dag utomhus med underbara barn som man vart jätte nära med samt alla vännerna som man har lärt känna ifrån hela världen. Det tuffaste var de sista veckorna att säga hejdå till alla barn som man har haft under sommaren och att säga hejdå till alla sina nya vänner.

Vad gjorde du när du var ledig?
Så vi var lediga ifrån Fredag 17:00 till Söndag 23:00 så då åkte man oftast ner till lilla town gick på lokala puben. Sen så anordnade även campet olika weekend trips så vi åkte in till NYC, Boston samt gjorde roadtrips där vi hyrde bil en helg. Annars så umgådes man med vännerna och ibland så åkte man till shopping centret.

Berätta om eventuella resor du gjorde!
Så under camp tiden så åkte vi in till Manhattan och spendera en helg där och gick på rooftop bar samt Boston. Sen under min resemånad så reste jag och några vänner till NYC, Washington DC, Orlando och New Orleans innan det var dags att flyga upp till NY igen för att flyga hem.

Vad skulle du säga till andra som funderar på att söka till Camp America med oss på Skandinaviska Institutet?
Tveka inte utan jag skulle säga kör bara och du kommer inte ångra det eftersom du kommer ha en underbar sommar som du kommer minnas resten av ditt liv. Samt att åka med Camp America/ Skandinaviska Institutet är en trygghet och de är så otroligt hjälpsamma ifrån början till slutet.