Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Isabelle, Hangzhou

Ålder på barnet: 7 år
Har varit i Kina i: 1 månad

Varför beslutade du dig för att åka som au pair?
Jag bestämde mig för att åka som au pair till Kina för att jag nyss var hemkommen från USA som au pair och var sugen på att få uppleva ett nytt land!

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Dagen börjar med gemensam frukost och efter det lämnar jag och min värdmamma pojken på skolan. Därefter är jag ledig till lite efter klockan 15.00 på eftermiddagen. Under denna lediga tid passar jag på att åka in till stan och utforska Hangzhous berömda ”West lake” och alla dess tempel, parker och utsiktsplatser. Två gånger i veckan läser jag Mandarin 3 timmar per tillfälle under denna ”lediga” tid. Efter att jag och mamman hämtar upp pojken från skolan så leker jag och barnet en stund. Snart väntar middag och efter det gör han läxor med sin mamma ett tag så då är jag ”ledig”. Ibland har han också pianolektioner men annars fortsätter vi bara att leka ungefär till klockan halv 9 då det är dags för honom att gå i sängs. Schemat är väldigt flexibelt och inte gjutet i sten.

Berätta om vilka resor du gjort eller planerar att göra.
Nästa vecka ska jag och några vänner åka till Wuzhen i två dagar. Jag planerar att också åka till Suzhou, Shanghai och Nanjing den närmsta tiden och hoppas också på att få åka nånstans längre i några dagar, antagligen till södra Kina för att få uppleva lite enastående natur.

Vilka utmaningar har du stött på som au pair?
Den största utmaningen är språket! Det är generellt sett dåligt med engelska i Kina. Men jag och min värdfamilj använder oss utav en app där vi spelar in vad vi säger och sen läser en röst upp det vi sagt på det andra språket. En annan utmaning är deras väldigt annorlunda levnadssätt. Maten, vad som anses vara normalt och även deras beteende i vissa aspekter är annorlunda än vad vi är vana vid. Men de är otroligt vänliga och omtänksamma!

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att åka som au pair med LoPair?
Om du funderar på att åka till Kina så är mitt största tips att börja med 3 månader och sen eventuellt förlänga på plats. Tiden går otroligt fort och skulle du av nån anledning inte trivas så är 3 månader enklare att klara av mentalt. Jag har redan gjort en tredjedel och det känns som jag precis lämnade Sverige för mitt Kina-äventyr!