Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Instagram TikTok YouTube

Jasmine, New Jersey

Ålder på värdbarnen: 12 & 10 år
Har varit i USA i: 5 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag valde att åka som au pair, eftersom jag inte visste vad jag ville göra efter jag hade tagit studenten. Jag jobbade i ett år efter studenten och sen ville jag varken plugga vidare eller jobba kvar i Sverige. Har alltid älskat att jobba med barn så tänkte att varför inte få lite mer erfarenhet av att arbeta med barn och varför inte göra det lite mer äventyrligt och flytta till andra sidan jorden. Har också alltid velat resa till USA.

Berätta lite om din värdfamilj!
Min värdfamilj består av en pappa, en mamma, två barn (1 kille & 1 tjej) och även en hund. Dom har också sköldpaddor och fiskar. Min värdfamilj välkomnade mig verkligen med öppna armar och dem har verkligen sett till så att jag känner mig som en i familjen. Mina värdföräldrar jobbar fulltid och barnen går i skolan hela dagarna vilket gör att jag mycket fritid. Dem försöker också alltid att fixa så att vi äter middag ihop iallafall 1 gång i veckan och vi sitter också alltid och tittar på en speciell serie varje kväll.

Beskriv området du bor i:
När jag kom till USA så bodde dem i en stad som heter Maplewood i New Jersey, men vi flyttade nyligen till Chatham i New Jersey. I området jag bodde i innan vi flyttade var ett väldigt mysigt område med nära till tågstation, så att man enkelt kan ta tåget in till New York (tar ungefär 30 min in till Manhattan). Nära till städer runt omkring så enkelt att socialisera sig. I det område vi bor i nu är det ännu närmare till Chathams Downtown, vilket är där alla affärer och restauranger är. Jag tycker att båda städerna är väldigt familjära och mysiga städer och enkelt att ta sig till städerna runt omkring.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
En vanlig dag för mig ser ut så att jag börjar jobba runt 6:45 så jag brukar gå upp kl.06:00. På morgonen ser jag till så att barnen väljer en bra och stabil frukost, sen så sköter dem sig själva för det mesta på morgonen. Sen runt 7.30 går det äldsta barnet till skolan, så då ser jag till att han går hemifrån exakt den tiden. Sen runt 8:30 kör jag den yngsta till hennes skola i och med att hon börjar kl.09:00.

Sedan från 09:00 till 2:30 är jag i princip ledig och kan hitta på saker med vänner. Vissa dagar behöver jag laga middag, men det beror mycket på hur mycket färdig mat det redan finns i kylskåpet. Sedan på torsdagar så har jag tvättdag så då tvättar jag, men det är väldigt flexibelt.

Sedan från 14:30 till 18:00 så antingen kör jag barnen till aktiviteter eller så umgås barnen med kompisar eller så gör vi något ihop beroende på. Vi gör också alltid läxorna direkt när dem kommer hem från skolan och dem äter också ett snack (mellanmål) för att de ska kunna stå sig till middagen. Sedan Kl:18 slutar föräldrarna och vi äter middag ihop.

Hur har pandemin påverkat din au pair tid?
Än så länge har inte pandemin påverkat mig så extremt mycket. I början av mitt år så hade jag munskydd när jag åkte med kollektivtrafik. Men mer än så har det inte påverkat mig.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Man behöver ju studera 6 credits vilket är 72 timmar. Jag håller just nu på att slutföra min första kurs på 3 credits (36 timmar). Min första kurs var Social media, Content Creation & Personal Branding på Hudson Community College i Jersey City. Jag tänker att jag kommer att ta min sista kurs någon gång under vårterminen på Hudson Community College också.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra!
Jag har ännu inte gjort jätte många resor. Jag har rest runt i New Jersey med min värdfamilj, men jag har också varit i Boston. Jag har även varit i New York en hel del, i och med att det är väldigt enkelt att ta sig dit med tåg. Jag och några vänner planerar dock att göra en roadtrip i mars/april och resa runt på den östra sidan av USA.

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som aupair i USA?
Det bästa jag har fått ut är alla dem människor jag har mött. Att jag har fått som en andra familj här och att jag har fått vänner för livet. Sedan är jag väldigt tacksam över att jag har den möjligheten att se allt det som jag har sett.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Den största utmaningen för mig har varit att vara så långt i från min familj och vänner. I och med att jag bodde hemma ända fram till jag åkte så har jag aldrig riktigt varit själv och nu helt plötsligt så var jag ”tvungen” att växa upp och stå på egna ben och flytta in till en främmande familjs hus. Det har varit riktigt tufft, men min värdfamilj har varit så stöttande och hjälpt mig med min hemlängtan.

När jag fyllde 20 så anordnade dem ett kalas med mina kompisar och dem kommer att ta med mig till Ikea så att jag får svenska köttbullar. För mig så är det de små sakerna som hjälper mig med min hemlängtan och jag håller också daglig kontakt med min familj i Sverige.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som aupair via Skandinaviska Institutet/Au pair in America?
Det jag skulle vilja säga till er är: KÖR!! Jag rekommenderar verkligen att gå på ett info möte som Skandinaviska Institutet håller i och ta reda på vad som förväntas av dig som en au pair. När jag gick på det info mötet så hjälpte det verkligen mig att ta ett beslut. När jag väl hade registrerat mig så tog Skandinaviska Institutet kontakt med mig nästan direkt och man får så extremt mycket hjälp med sin ansökan och ända fram tills jag åkte till USA så hade jag kontakt med Skandinaviska Institutet, vilket kändes så tryggt.

Nu när jag är här i USA så känner jag mig lika trygg. I och med att om det är något så är det bara att skicka ett meddelande till din Community Counselor så får du svar nästan direkt. Och att vara en au pair är det bästa beslutet jag någonsin tagit, så jag säger tveka inte. Signa upp för ett info möte!