Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Blogg

Jenny, Colorado

Jag heter Jenny, är 21 år och har varit i USA som au pair i snart 6 månader. Jag spenderar min tid i Colorado där jag trivs väldigt bra. Det har sina utmaningar men samtidigt får jag uppleva så mycket roligt!

Ålder på värdbarnet: 2 år
Har varit i USA i: 6 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag funderade på det bästa sättet för mig att få bo utomlands ett tag och samtidigt tjäna pengar till resor och annat roligt. Det i kombination med att jag gillar att jobba med barn gjorde att jag valde au pair.

Berätta lite om din värdfamilj!
En familj som uppskattar utomhusaktiviteter och spendera tid med varandra, precis vad jag också tycker om. Dom inkluderar mig i allt om jag vill och deras respektive familjer har välkomnat mig med öppna armar från första gången vi träffades. En tvååring har sina utmaningar och det är mycket känslor från hans sida men samtidigt en intressant och rolig ålder.

Beskriv området du bor i:
Jag älskar att ha en storstad, Denver, nära men samtidigt ha alla bergen med många möjligheter till utomhusaktiviteter så som skidåkning, vandring, klättring och camping. Colorado och människorna är så välkomnande och jag är lyckligt lottad som hamnade här.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Jag jobbar måndag till fredag 7/8-4/5 så vi startar dagen med frukost innan vi drar igång med aktiviteter. Vi har simning varje vecka, dock inte just nu pga. covid. Annars gör vi saker så som bibliotek, pyssla, åka skidor, baka och leka i lekparker. Det har sina utmaningar ha honom hemma hela dagarna men det är också givande att se hans utveckling och veta att jag är en stor del till allt han lär sig.

Hur har Covid-19 påverkat din tid i USA?
Inte speciellt mycket sen jag kom hit, jag har kunnat göra några resor hittills och kan träffa kompisar. Munskydd på många platser har varit den största skillnaden men det är inte något negativt tycker jag.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag läser några onlinekurser via olika universitet som handlar om psykologi, träning och ekonomi. Jag ville prova på hur det kunde se ut att plugga genom ett amerikanskt universitet så det alternativet kändes bra för mig. Det är absolut utmanande speciellt med nya ord som jag inte är bekant med men tror det ger mig mycket.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Jag gjorde en resa till San Diego, Palm Springs och Joshua Tree National Park med familjens tidigare au pair under hennes resemånad. Sen åkte jag själv till San Francisco och Las Vegas. Jag har inga resor inplanerade just nu men har en lista med platser jag vill se.

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Alla nya platser jag får uppleva, prova nya maträtter och aktiviteter och utsättas för situationer som just då kan vara obekväma men som i längden gör så att jag utvecklas. Jag älskar också att jag kan åka så mycket skidor här eftersom vi spenderar mycket tid uppe i bergen på en skidresort.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Det är svårt att peka ut en speciell sak men hela grejen att lämna tryggheten hemma och flytta till ett annat land till en familj jag aldrig träffat i verkligheten är en utmaning. Men jag försöker se allt som möjligheter till att lära mig saker och utvecklas.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America?
Jag skulle rekommendera alla som tycker om att jobba med barn och resa att ansöka. Med största sannolikhet kommer det bli en otrolig tid med så många möjligheter och upplevelser som du har med dig livet ut!