Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Jessica, Texas

Ålder på värdbarnen: pojke, 4 år och flicka, nyss fyllt 7 år
Har varit i USA i: 7 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Att åka som Au pair har alltid varit en sådan upplevelse jag velat testa. Har tidigare varit utbytesstudent i USA och rest runt en del i världen men bestämde mig för att ta ett sabbatsår från universitetet för att inte missa möjligheten att vara au pair. Jag älskar att resa och tycker det är så himla kul att få testa på att bo på olika ställen i världen att jag kände att det var dags nu innan det var för sent.

Berätta lite om din värdfamilj!
Min värdfamilj består av en mamma, pappa och två barn. Värdpappan är ca två veckor varje månad på jobbresa till Tyskland och resterande tid jobbar han hemifrån precis som min värdmamma gör. De är väldigt snälla och bjuder alltid med mig på saker de gör och ser till att jag känner mig inkluderad.

Beskriv området du bor i:
Jag bor i Austin, Texas i ett bostadsområde ca 15 minuter med bil från Downtown. Det finns knappt någon existerande lokaltrafik så bil är väldigt viktigt för att ta sig runt. Allting här i Austin är dessutom väldigt utspritt och förutom bargatan så ligger det mesta utanför downtown. Från början var jag ganska skeptisk till att bo i Texas men jag älskar Austin, det är så grönt här, varmt väder, alla är så trevliga och Austin är inte alls stereotypt Texas. Förutom att de har trucks överallt här, den fördomen stämmer in väldigt väl.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
En typisk dag börjar vanligtvis 6.30 med att väcka barnen, fixa frukost och skjutsa barnen till skolan. Runt 9 är jag ledig och då passar jag på att äta frukost själv och åkte sedan iväg till mina lektioner eller hängde med vänner. Vid 15 hämtar jag mitt äldsta värdbarn och gör läxor och skjutsar iväg henne till aktiviteter och runt 17 hämtar jag mitt yngsta värdbarn från förskolan. Sedan kommer vi hem, de får titta på ett tv-program när jag lagar middag och efter är det dags för kvällsrutinen och läggdags. Jag slutar oftast runt 20 på kvällen.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag tar en stretching klass två dagar i veckan på ett Community college här samt audit (dvs sitter med och lyssnar men behöver inte göra några examinationer) två psykologiklasser på University of Texas. Det ger mig mer än tillräckligt med timmar samt tycker det är kul att få testa på olika slags kurser och universitet!

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Jag har varit en del runt om i Texas som San Antonio och Dallas under helgerna. Jag har även gjort weekendtrips till New Orleans, Chicago och nu senast var jag på roadtrip till Atlanta, Birmingham, Nashville och Memphis. Kommande resor som jag hade planerat men som nu tyvärr blev inställda var Vegas, Seattle, en roadtrip med mina föräldrar genom Kalifornien, Nevada, Utah och Arizona. Får se till att göra dessa planerade resor senare helt enkelt!

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Det bästa är vännerna jag träffat, att prata engelska varenda dag (älskar det!) och såklart resorna jag varit på hittills.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
När jag fick jätteont i min visdomstand och var tvungen att ta ut den i USA samt att vara så långt borta när allt detta med corona hände.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America?
Jag skulle säga ÅK! Lev inte ditt liv med ånger utan testa på om det är någonting du verkligen vill. Trivs du inte finns alltid möjligheten att åka hem. Au pair är ett så himla enkelt sätt att testa på hur det är att bo på en annan plats i världen, samtidigt som du har ett naturligt sätt att skaffa nya vänner på och du kan jobba ihop pengar som du kan spendera på upplevelser, mat och resor.