Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Josefin, Auckland

Åldrar på barnen: Pojke på 4 år, flicka på 14 månader
Har varit på Nya Zeeland i: 5 månader

Varför beslutade du dig för att åka som au pair?
Jag valde att åka som au pair för att jag såg det som en möjlighet att jobba samtidigt som man får resa och upptäcka olika kulturer och lära känna människor från hela världen. Jag var au pair i USA ett år och bestämde mig efter för att göra ett år i Nya Zeeland också.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Mina barn går på dagis 3 dagar i veckan, de dagarna börjar jag klockan 7, hjälper till med frukost, packar väskorna, och kör dem till dagis till klockan 9. Sen är jag ledig tills jag hämtar dem klockan 4, då åker vi hem, lagar middag, leker och tar ett bad innan det är kväll. Två dagar i veckan har jag dem hemma och då är vi fri att göra vad vi vill, åka på utflykt, playdates, åka till biblioteket eller bara stanna hemma och t.ex baka.

Berätta om vilka resor du gjort eller planerar att göra.
Just i detta skrivande nu är jag faktiskt på semester och spenderar den nere på södra ön! Mitt mål är att besöka det mesta av Nya Zeeland, så för några månader sen köpte jag en bil ombyggd till en så kallad campervan – två säten i fram och resten en säng där bak. Eftersom jag är ledig varje helg är det supersmidigt att resa runt i! Favoritplatserna jag besökt hittills är Cape Reinga (nordligaste punkten), Tongariro Alpine Crossing, Queenstown, Milford Sounds och Dunedin. Vill hinna besöka Fiji och Australien också.

Vilka utmaningar har du stött på som au pair?
Det kan vara mycket jobb, och det är framförallt ett stort ansvar man har. Man är på andra sidan jorden och långt ifrån alla och allt man känner! Men när man kommit in i familjen, hittat vänner och börjat resa är det fantastiskt!

Vad är det bästa du fått ut av din tid som au pair?
Det bästa är vännerna jag fått under tiden, alla platser jag fått sett och att man fått en ”andra familj” man kommer ha med sig livet ut.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att åka som au pair med Skandinaviska Institutet/Dream au pair?
Vad väntar du på????!!? Nej men det är absolut en av de sakerna i livet du INTE kommer ångra!! 🙂