Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Josefin, New York

Ålder på värdbarnet: 4 år
Har varit i USA i: 20 månader

Varför valde du att åka som Au-pair?
Att åka till USA som Au-pair var faktiskt väldigt spontant. Jag fick idéen när jag på min första resa till USA låg och solade med min mamma. Min mamma och jag diskuterade vad jag skulle göra efter sommaren, då jobbade jag temporärt på en förskola i Sverige. Jag sa att jag inte visste om jag skulle börja plugga eller fortsätta jobba. Min mamma utbrast då ”Du älskar ju barn och du har ju alltid varit intresserad utav engelska, varför åker du inte som Au-pair till USA?” Jag svarade först ”Nej det vill jag inte” Men när jag hade landat i Sverige började jag söka upp information angående att vara Au-pair och insåg att det var något för mig! Över några timmar skrev jag till Skandinaviska Institutet och var på väg emot mitt första Au-pair år! Idag kan jag verkligen säga att det är det bästa beslutet jag har tagit i mitt liv.

Berätta lite om din värdfamilj!
Min värdfamilj består utav en värdpappa, en värdmamma, en flicka 4 år (mitt värdbarn), en till flicka på 1 år och 8 månader samt en pojke på 4 månader. Utöver mitt värdbarn har familjen två till små som jag på dagarna främst inte har hand om, men givetvis umgås jag med alla i familjemedlemmar!

Beskriv området du bor i:
Jag bor i Brooklyn – New York i ett Brownstone hus! Längst ner på huset finns en lägenhet som jag bor i, vilket är helt fantastiskt! Området är omringat utav andra Au-pairer och barnfamiljer.

Hur ser en vanlig dag som au-pair ut för dig?
En vanlig dag för mig som Au-pair börjar 7.30 då går jag upp till köket och börjar packa mitt värdbarns snacks till skolan, gör frukost till henne och plockar ur diskmaskinen. Ibland är min familj uppe och jag hjälper mitt värdbarn att ta på sig kläder, borsta tänder innan vi går ner till bilen och åker till skolan! Jag droppar av henne på skolan vid 9 ungefär och efter det är jag ledig fram tills att jag behöver plocka upp henne igen vid 3.

På dagen när jag är ledig träffar jag vänner, pluggar och tränar! När jag plockar upp mitt värdbarn igen är vi ganska fria till vad vi kan göra, till exempel kan vi åka till någon kompis och leka, åka till en lekplats, åka och handla matvaror eller shoppa. Runt 6 tiden åker vi hem till familjen då det är tid för middag tillsammans. Jag hjälper sedan familjen upp tills klockan är 9. Då leker vi alla tillsammans, även med de andra barnen i familjen och oftast ger jag dem ett bad innan jag lägger dem!

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Under mitt första Au pair år, då jag bodde i Colorado – Denver pluggade jag en online kurs med UCLA! Detta året i New York har jag pluggat en intensivkurs inför ett engelska test som kallas TOEFL, för att senare även ta testet. För mina andra timmar valde jag att plugga 3 intressanta kurser. En affärs kommunikation, en barns utveckling och psykologi samt en tredje angående data i världen. Blandad kompott!

Berätta lite om de resor du har gjort under åren, eller planerar att göra:
Jag har varit på många weekend resor genom mina Au pair år. Jag har bland annat besökt Austin- Texas, Nevada-Vegas och Washington-Washington Dc. Sedan har jag rest till Jacksonwhole-Wyoming med min första års värdfamilj, med den familjen åkte jag även till L! Detta året har jag under mina lediga dagar rest till Brasilien och jag planerar om några veckor att åka till Las Vegas igen! I juni detta året åker jag också till Mexico – Cancun. Detta året i mars var vi också på semester i Florida – Miami med min värdfamilj. Att resa i programmet är inte svårt!

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som Au pair i USA?
Det bästa jag var fått ut utav att vara Au – Pair i USA är att jag har 100 procent kunnat fokusera på min egna utveckling! Jag har växt otroligt mycket som person. Jag har klarat utmaningar jag aldrig trodde jag skulle åstadkomma i livet och även insett att nästintill ingenting i livet är omöjligt!

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Den största utmaningen för mig som Au – pair har varit och är kulturskillnaden mellan Sverige och USA. Att hjälpa en familj med en annan kultur kan ibland vara svårt, men ingenting som inte går!

Vad skulle du säga till dem som funderar på att åka som Au-pair med skandinaviska institutet/ Au pair in America?
Jag skulle säga åk åk åk! Du har verkligen ingenting att förlora. Utav egen erfarenhet är beslutet att åka som Au-pair till USA det bästa jag hittills gjort i mitt liv. Det ger dig som person den bästa chansen att testa på livet till 100 procent i USA! Du får allt i ett. Att åka med skandinaviska institutet och Au pair in America har också varit oroligt bra. De har varit otroligt stöttande hela vägen och jag skulle rekommendera dem till alla som vill åka som Au- Pair!