Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Instagram

Josefine, New York

Ålder på värdbarnen: 5 & 10 år
Har varit i USA i: 5 månader

Jag valde att åka som Au Pair då jag alltid velat se hur det är att bo i USA. Jag ville uppleva något helt nytt och få möjligheten att resa runt i landet. Jag tycker också väldigt mycket om barn.

Min värdfamilj består av min värdmamma Meagan, min värdpappa Andreas och mina två värdbrn Abagail (10) och Axel (5). Min värdpappa är ifrån Sverige men ingen i familjen förutom Andreas pratar svenska. Kände mig på en gång som en i familjen när jag kom hit i februari! Dom är supertrevliga och har verkligen fått mig att känna mig som hemma här borta.

Området jag bor i ligger ungefär 1,5 timmar från New York City. Det är en liten stad men med mycket att göra. På en vanlig dag brukar jag möta upp mina kompisar för att åka till köpcentret eller någon affär och gå runt! Ungefär 15 minuter från mitt hus finns även världens godaste Acai Bowl ställe!!

En vanlig dag för mig är att jag vaknar när barnen vaknar vilket brukar vara runt 8-9 och gör frukost som vi äter tillsammans. Vanligtvis går mitt äldsta värdbarn i skolan men nu är dom båda hemma pågrund av covid och också att det nu är sommarlov! Vi brukar hitta på en massa roliga saker under dagarna, som tillexempel åka och köpa glass, åka till stranden, gå på promenader, rita och spela sällskapsspel. Jag lagar alltid något lite lättare till lunch och sen gör jag också middag på kvällen till mig och barnen.

Coronaviruset har påverkat mitt år en hel del. Jag får inte längre åka till NYC vilket är jättetråkigt då jag planerade att spendera en hel del lediga helger där. Mycket har också vart stängt under våren och jag satt i karantän då jag inte fick träffa några vänner eller åka någonstans. Nu har en hel del saker börjat öppna igen och det går mer och mer åt det normala. Något som också blev en stor förändring i samband med viruset var att mitt värdbarn började gå i skolan online hemma. Jag fick hjälpa henne en hel del vilket var tufft i vissa stunder, men det gick superbra!

Jag har ännu inte studerat något då jag är väldigt sugen på att göra en weekend class. Förhoppningsvis kommer det gå att göra det senare under mitt år. Jag skulle tycka det vore kul att göra någon typ av fotokurs då det är något som intresserar mig!

Min första månad här reste jag ingen annan stans än till NYC. Jag spenderade några helger där tillsammans med min bästa kompis som bor här. Nu i sommar hade jag två resor inbokade, en till Florida och en till Los Angeles som tyvärr både blev avbokade i samband med viruset. I nästa vecka ska jag följa med min värdfamilj till Buffalo och i Augusti bilar jag och några vänner till Rhode Island för att spendera några dagar där. Jag hoppas att det kommer finnas mer möjligheter att resa under året.

Det bästa jag fått ut av min tid här i USA är definitivt mina nya vänner. Har hittat så otroligt fina vänner här som jag hoppas och tror att jag kommer va vän med hela livet.

Den största utmaningen för mig under mina 5 månader här har definitivt varit tiden jag spenderade i karantän. Jag fick sitta i karantän i ca 2 månader då jag inte träffade kompisar och spenderade tiden hemma. Det var riktigt tufft att inte ha den friheten.

Att åka som Au Pair är ett riktigt äventyr! Det är så spännande att få bo och leva i en helt ny miljö och se hur det funkar här borta. Man får prova att stå på egna ben och lära känna så mycket nya människor! Skandinaviska institutet och Au Pair in America har vart ett stort stöd när man haft frågor eller funderingar under årets gång och jag skulle absolut, utan tvekan rekommendera alla som funderar att åka att göra det, ni kommer inte ångra er!!