Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Josephine, Washington DC

Ålder på värdbarnen: 5 år och 3 år
Har varit i USA i: 3 månader.

Varför valde du att åka som au pair?
Jag älskar barn och att resa utomlands. Au Pair var en perfekt möjlighet att göra både och. Jag funderar på att jobba som lärare för åk 1-3 och anser att Au Pair är en lärorikt erfarenhet.

Berätta lite om din värdfamilj:
Min värdfamilj består av värdmamma och två värdbarn, flicka (5 år) och flicka (3 år). Värdmamma jobbar som manager åt två olika universitet för döva. De är även judar vilket är jätteintressant då jag inte har mycket erfarenheter inom religion.

Jag trivs jättebra med familjen, vi hittar på olika utflykter som strandhus i Delaware, åka till Zoo, julmarknad och Halloween.

Jag är väldigt tacksam att de har tagit emot mig med öppna armar. Flickorna är underbara och jättemysigt att vara med!

Beskriv området du bor i:
Jag bor i Chevy Chase, nordvästra D.C. Det är en familjeområde med massor hus, vilket är ganska ovanligt med tanke på D.C är ett litet stat jämfört med de andra stater i USA. Det finns skogen här som man kan promenera runt och massor lekplatser som passar perfekt för barn.

Om man vill åka och shoppa blir man tvungen att ta tunnelbana ungefär 20-30 minuter.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Jag jobbar från 7:30 på morgonen. Värdmamma fixar frukost för barn och åker till jobbet så jag tar över ansvaret för barn. Den äldre barn åker till skolan varje dag kl 8-15 och den yngre åker till förskolan endast tre dagar i veckan (mån, ons och fre). Vilket innebär att jag börjar med att lämna den äldre barn till skolan och efteråt fortsätter jag till förskolan för den yngre. När förskolan är stängt, brukar jag ta med henne till biblioteket för sagostund eller till museum (det finns massor i D.C) och dessutom är det gratis att besöka!

Annars spenderar jag också tid på att lära henne alfabetet och olika ord.

Runt 15:00 hämtar vi den äldre flicka från skolan. Jag fixar alltid mellanmål för dem och vi hittar på något att leka tills värdmamma åker hem runt 18:00.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag funderar på att studera engelska i Gallaudet och samt har jag också kollat annat alternativ och kommer troligen bestämma mig i slutet av december.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
I början av september har vi åkt till strandhus i Delaware och spenderar Labor Day där med släktingar.

Under julen planerar vi att åka till New York City och nyår i Boston.

Då värdfamiljen är judar, firar vi Hanukkah istället, åtta dagar med presentar och goda mat, det ser jag fram emot!

I februari planerar vi att åka till ett varmare ställe då båda skolorna är stängt för flickor.

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
En svår fråga. Det är alltid kul att vara med familjen. Också vänner på Gallaudet! Jag älskar att fika och umgås och D.C har många fantastiska platser man kan fika på.

Under julen ska vi resa till NYC och Boston så jag kan föreställa mig att det blir en minne jag inte glömmer lätt.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Att ha tålamod med barn, jag får större förståelse och respekt för föräldrar. Att ta hand om barn varje dag är inte lätt.

Det är en utmaning som aldrig tar slut men samt lär jag mig jättemycket. Man blir mer säker på när man är redo att ha barn.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America?
Kör på! Ni kommer aldrig få en likadant upplevelse. Man lever bara en gång och jag kan garantera att ni inte kommer ångra er efteråt!