Kerstin, Camp
Onsdag 14 September 2022
Antal veckor på campet:
Jag spenderade drygt 7 veckor på mitt camp. Den första veckan bestod av staff-training innan lägret startade och barnen kom.
Innan jag kom till mitt camp gick jag en lifeguardutbildning som bestod av en onlineutbildning samt en veckas “lifeguardtraining” på ett annat camp i Massachusetts. Träningen avslutades med två teoretiska och ett praktiskt prov.
Varför sökte du till Camp America?
Jag tog studenten i våras och var osäker på vad jag ville göra efteråt. Jag visste att jag ville göra något som var annorlunda från skolan och jag kände också en längtan efter att resa och få nya erfarenheter. Jag hade kompisar som varit eller skulle vara au pair, men kände att jag inte ville vara iväg under en längre tid.
Under hösten 2021 hittade jag Skandinaviska institutets hemsida och även Camp America programmet och kände att detta var något för mig. Dels för att jag alltid tyckt om fysisk aktivitet och att röra på mig, men också för att detta skulle ge mig möjlighet att arbeta med barn och ungdomar, vilket är något jag gjort tidigare och tyckt varit roligt och givande. Dessutom skulle Camp America ge mig möjlighet att få se ett nytt land och en ny kultur, vilket var ytterligare en anledning till att jag sökte.
Berätta om ditt camp!
Camp Favorite var ett girl scout camp på halvön Cape Cod i delstaten Massachusetts. Vi var cirka 30 stycken anställda. Ungefär en tredjedel av de anställda var internationella, medan resterande bodde på olika platser runtom i USA. Lägret erbjöd både en och två veckors perioder. Lägret var alltså ett övernattningsläger. De första barnen stannade från söndag till fredag. Nästa grupp med barn kom sedan söndagen efter men stannade till fredagen veckan efter istället. Därefter följde ytterligare en kort och en lång lägerperiod. Några av barnen kom tillbaka under flera lägerperioder under sommaren.
Åldern på barnen sträckte sig från ungefär 8 till 16 år. Lägret erbjöd också flera olika program och eftersom lägret låg vid sjön Long Pond så var vattensport och vattenaktiviteter en stor del av lägret. Segling, vindsurfing, kajak och kanot var några av de aktiviteter som erbjöds. Camp favorite hade också program på land såsom skapande, cykling, bågskytte och andra program som involverade utflykter utanför campet. Det kunde till exempel vara en dagsutflykt till Martha’s Vineyard, minigolf eller drive-in movie. Några av programmen hade ingen speciell inriktning, utan fokus låg på barnen skulle lära känna nya kompisar och testa på olika aktiviteter som fanns på campet. Detta gällde framförallt för de allra yngsta barnen, som bara stannade på lägret i 3 nätter.
Vi bodde i så kallade platform tents i olika units. Vilken unit man bodde i berodde på vilket/vilka program man var ledare för. Eftersom jag var placerad som lifeguard var detta mitt huvuduppdrag, men när jag inte var nere vid sjön och jobbade så var jag med mitt program som jag bodde med. Olika units var olika stora men ofta var vi runt fyra ledare och 15-20 barn i en unit, detta varierade dock. Antalet barn per lägerperiod varierade också, ofta hade vi runt 60-70 barn per period. Varje onsdag hade lägret cookout, vilket innebar att varje program lagade mat som de valt själva utomhus.
Hur såg en vanlig dag ut?
Dagen började med att jag vaknade upp vid 06:15 för att göra mig redo för en morgonaktivitet som kallades för “Polar bear club”. Barnen på lägret kunde (om de ville) vakna tidigare för att gå ner till sjön och delta i en vattenaktivitet ledd av oss lifeguards. Polar Bear club började klockan 7 och bestod av en ed, följt av en sång och sedan en lek i vattnet. Eftersom jag arbetade som lifeguard så var jag involverad i detta.
Vid 8.00 var det frukost. 15 minuter innan frukost och middag samlades alla utanför matsalen för att sjunga olika sånger. De olika programmen hade också olika uppgifter varje dag. Det kunde till exempel vara att duka borden innan en måltid eller att sopa golvet i matsalen efter måltiderna. Efter frukost gjorde man det som var planerat för dagen, vilket ofta såg olika ut för olika program. Det kunde vara allt från olika vattenaktiviteter till olika typer av skapande eller utflykter. Ibland gjorde alla barnen en aktivitet tillsammans. Det kunde vara en modevisning eller dekoration av kakor.
Efter barnens förmiddagsaktivitet var det lunch och efter lunch hade barnen ofta vila i 30-60 minuter. Under denna tid var det vanligt att barnen gjorde vänskapsarmband eller läste en bok. Därefter var det dags för mig och mina lifeguard-kollegor att gå ner till stranden och sjön för att förbereda för gruppernas simtider. Varje dag hade de olika programmen en inplanerad tid för bad i sjön. De flesta eftermiddagarna spenderade jag därför vid campets strand för att vara badvakt.
Klockan 6 var det middag. Ofta sjöngs det flera olika sånger under måltiden och ibland hade middagen ett tema, till exempel disney- eller pirattema. Efter varje måltid skrapade vi ledare barnens tallrikar för att de skulle bli rena i diskmaskinen. Ibland var man som ledare också satt på kökstjänst, vilket innebar att man hjälpte till i köket under och efter måltiden.
Efter middagen hade vi en planerad kvällsaktivitet för de olika programmen. Det kunde vara film, lek, sunset paddleboarding eller ett glow party som alla på campet deltog i. Aktiviteterna varierade också beroende på program. Därefter var det dags att lägga barnen. När barnen sov i sina tält hade vi ledare i vår unit ett kort möte där vi utvärderade dagen som gått och gick igenom morgondagen.
Vad var det bästa och det tuffaste med sommaren på campet?
Det bästa med sommaren på campet var alla de människor jag fick möta. Det tuffaste med sommaren på campet skulle jag nog säga var värmen. Majoriteten av dagarna var det väldigt varmt och fuktigt, och detta i kombination med hög fysisk aktivitet och väldigt långa jobbdagar gjorde att man blev ganska trött.
Vad gjorde du när du var ledig?
På campet hade jag 2 timmars ledigt varje dag. Vad jag gjorde under dessa timmar skiljde sig åt från dag till dag. Ofta tog jag en promenad eller cykeltur för att utforska omgivningarna runt campet. Ibland tränade jag och vissa dagar tog jag det bara det lugnt, duschade eller tvättade kläder.
Utöver detta var vi lediga en kväll samt en 24 timmarsperiod varje vecka. När vi hade ledigt under kvällen åkte vi ofta till en restaurang för att äta middag. Ibland åkte vi till Target för att handla. När vi var lediga i 24 timmar åkte vi antingen till någon mysig stad eller strand på Cape Cod eller till Boston, som var den närmaste storstaden och en väldigt fin stad enligt mig. I Boston besökte vi bland annat Boston Public Library och Harvard.
Berätta om eventuella resor du gjorde!
Efter camp så reste jag i ungefär 2,5 veckor tillsammans med 5 personer jag träffat på Camp. Vi började med att ta tåget till Washington DC, där vi bland annat såg Kapitolium, Vita huset, Kongressbiblioteket, Lincoln Memorial och World War II memorial. En rolig stad för en samhällsintresserad person som mig! Vi besökte också olika museum, bland annat National Gallery of art och National Museum of Natural History.
Efter Washington DC åkte vi vidare till Charleston, South Carolina. Där strosade vi runt i de mysiga kvarteren, besökte Cypress gardens och hängde på stranden i Charleston. Därefter åkte vi till Louisiana och New Orleans där vi bland annat gick på en så kallad “Ghost tour” och åt Beignets på det kända “Café du monde”. Det var kul att testa maten i New Orleans då den skiljde sig från de delar av USA jag varit i tidigare. För övrigt var just staden New Orleans inte mitt favoritställe då det kändes ganska osäkert i vissa områden.
Efter New Orleans åkte vi vidare till Long Island och New York där vi besökte en fin strand med höga vågor. Sista stoppet på resan var New York City. Där gick vi bland annat runt i Central Park, tittade på frihetsgudinnan, gick till Times Square, såg en show på Broadway, såg en Baseballmatch och åt god mat. Vi gick också bara runt och tittade på alla byggnader och hus i New York. Under resans gång mötte vi också upp amerikanska kompisar som vi träffat på camp vilket var väldigt kul!
Vad skulle du säga till andra som funderar på att söka till Camp America med oss på Skandinaviska Institutet?
Jag skulle säga att om du vill ha en helt ny upplevelse som inte liknar något du tidigare gjort, SÖK! Trots att jobbet varit tufft vissa gånger så har jag lärt mig saker som jag kommer att ha nytta av senare i livet.
Om du ska söka till Camp America tycker jag absolut att du ska söka genom Skandinaviska Institutet då dem har varit till stor hjälp för mig både innan och under min resa till USA. Det är mycket som måste tänkas igenom och göras innan resan och det har underlättat enormt att ha Skandinaviska Institutet med mig genom alla dessa processer.