Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Lina, Philadelphia

Ålder på barnen: 5 och 8 år
Har varit i USA i:  4 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Att bo i USA har alltid varit min stora dröm sen jag var liten. Min första tanke var att åka hit som utbytesstudent, men jag har inte riktigt vågat, efter det så har livet kommit emellan. Sommaren 2017 satt jag och kollade på lite alternativ på hur jag skulle uppfylla min dröm. Att studera på universitet insåg jag var för dyrt, men läste sedan om att bli au pair och tyckte att det var det bästa alternativet för mig, just för att jag älskar att leka och vara tillsammans med barn.

Berätta lite om din värdfamilj?
I min värdfamilj finns det en mamma, en pappa, två barn och en gullig hund. Mamman har eget företag och pappan jobbar åt ett stort företag i USA, han reser väldigt mycket inom sitt jobb. Barnen har lite aktiviteter som piano, kör och balett.

Beskriv området du bor i:
Jag bor i en förort väldigt nära Philadelphia, vilket passar mig perfekt eftersom jag inte vill bo I en storstad. Att bo lite utanför gör att jag kan välja själv när jag vill vara i en storstad. I mitt område bor det väldigt många au pairer så det finns alltid någon man kan shoppa med eller hänga på Starbucks med.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Vanligtvis börjar jag jobba klockan 08:00, då förbereder jag barnens lunchväskor, sedan skjutsar jag dem till skolan och är ledig från 08:45. Klockan 15:00 börjar jag jobba igen, då hämtar jag barnen, ibland har de aktiviteter efter skolan som jag skjutsar dem till eller så kanske vi åker till olika parker, museum, kompisar. Vi försöker alltid att göra något roligt efter skolan. Självklart hjälper jag dem varje dag med deras läxor också. Oftast kommer någon förälder hem klockan 18:00 och då har jag jobbat färdigt för dagen. Vissa dagar jobbar jag längre och får natta barnen.

Vad har du studerat eller funderar du på att studera?
Jag har inte studerat än, men jag funderar på att göra en ”weekend-class” någonstans så jag får resa samtidigt som jag lär mig något.

Berätta lite om de resor du gjort under året eller planerar att göra?
Hittills har jag gjort lite dagsturer till Washington DC, New York, Baltimore, Atlantic City. Just i skrivande stund är jag i Maryland hos min värdpappas föräldrar på en liten minisemester. Om tre veckor åker jag till San Fransisco för att möta upp min mamma och bror, efter det ska jag även till Florida och Grand Canyon med min pojkvän.

Vad har varit din bästa upplevelse i USA?
Svårt att svara på, men den bästa upplevelsen har nog varit att få lära känna alla vänner, min värdfamilj, och även mig själv på ett annat sätt än tidigare. Andra roliga saker har varit att åka på små äventyr med vänner.

Vad har du spenderat dina fickpengar på?
Här önskar jag att det skulle stå sparande till resor, men det mesta av mina fickpengar går åt till mat, shopping eller inträde till olika event och museum. Jag försöker spara undan litegrann I alla fall varje vecka till mina resor framöver.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America:
Åk! Du kommer inte förlora eller ångra något genom att åka som au pair. Trots att jag har haft väldigt mycket hemlängtan, så vet jag att jag kommer kolla tillbaka på det här året som ett av mina bästa år. Jag har lärt mig mycket på bara fyra månader. Det mesta är bara så otroligt roligt i USA.