Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Linnea, North Dakota

What were your reasons for applying as an High School Student?
Min pappa var utbytesstudent när han var ung och han hade en så underbar upplevelse, så det har alltid varit självklart att jag skulle åka

Tell us about your host family, siblings or no siblings, relatives to the family:
Jag bor i en familj med en mamma och pappa och jag har två systrar

Describe the area you live in:
Jag bor i en liten stad med drygt 16 000 inv. och här är det mer hus än träd och väldigt platt

What does a typical day look like, how do you get to school and home after school?
Jag blir upplockad av min kompis vid typ 8.20 och min första lektion är homeroom. Vid 11 så har jag lunch. Jag slutar varje dag vid två. Oftast brukar jag och en kompis springa efter skolan för att komma igång inför vårens sporter, för jag tog ingen vinter sport. Sen beroende på dagen så har jag yearbook eller så kör min kompis hem mig. Vid fem tiden kommer min värdsyster hem från jobbet och sen antingen gör vi läxor ihop, netflix, drar en spontanare till walmart eller bara kör runt o snackar.

Did you get help to choose subjects in school. Which subjects did you have to take. Which other subjects have you chosen. Are you happy with your choices?
Jag behövde ta U.S history och Engelska. Sen så behövde jag ta Government p.g.a att ASSE vill att vi ska ta de means vi är här. Det andra ämnena jag valde var Creative Writing, då vi skriver olika historier som jag tycker är jätte kul. Sen så har jag Living Sports då vi typ går och bowlar, åker skridskor och gör massa typer utav roliga sporter.

Tell us about any activities you participating in or are planning to join? Give examples of what is offered.
Under hösten simmade jag med sim laget och under vintern så var det enda sporterna som utbjöds sporter som du måste ha gjort under en lång tid som t.ex is hockey och gymnastik. Så jag gick med i yearbook och key club, som är en välgörenhets klubb som anordnar evenemang för välgörenhet. I vår kommer jag spela tennis.

Tell us about any travelling you have done or are planning to do:
Jag har rest runt mycket i North Dakota och upptäkt som t.ex the state capital Bismarck och deras största stad Fargo. Sen har jag även varit i Minneapolis  Minnesota, och ska tillbaka dit i April. Jag kommer även under påsken åka till Monte Rushmore som är i South Dakota.

What have you gained during the year?
Jag har lärt mig att accepterr att allt inte alltid går som planerat

What has been the best experience so far?
Minneapolis resan

How have you been spending you pocket money?
Jag la in alla mina pengar på ett sparkonto och jag för över en viss summa varje månad från den.

What has been most challenging so far?
Att lämna allt bekant hemma och flytta till ett helt nytt land där du inte känner någon

Write anything you can think of that you feel could be of help to students coming after you?
Ha ej för höga förväntningar, ta det som det kommer. För ingens utbytesår är som någon annans.

Write a short message to exchange students thinking about joining Skandinaviska Institutet / ASSE:s High School program:
Skandinaviska institutet har hjälp mig under hela min process från att skriva personliga brev till ansökningarna. ASSE har också funnits här för mig ända sedan jag kom till USA från första början.