Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Blogg

Lisa, Connecticut

Ålder på värdbarnen: 8 & 10 år
Har varit i USA i: 18 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Att åka som au pair har varit en dröm för mig otroligt länge. Jag hörde för första gången om att bli au pair från min storasysters kompis som skulle åka iväg som au pair. Då jag älskar att umgås med barn så kändes detta perfekt för mig, och att dessutom uppleva USA som jag älskar på samma gång blev bara ännu bättre.

Berätta lite om din värdfamilj!
Från första gången jag pratade med min värdfamilj kände jag bara att det var dem jag ville åka till. Jag var absolut nervös över att träffa dem, men från första stund har jag känt mig som hemma. Jag känner mig verkligen som en del av deras familj, vilket jag tycker är viktigast. Mina värdbarn är helt underbara och otroligt lätta att ta hand om. De delar med sig av så otroligt mycket kärlek! De älskar att leka olika lekar och baka är en stor favorit!

Beskriv området du bor i:
Jag bor i en liten stad som heter Darien, det är en supermysig stad med små butiker och restauranger. Darien ligger precis vid vattnet så vi har två superfina stränder med otroliga solnedgångar. Manhattan ligger dessutom bara 50 minuter bort med tåg. Att kunna åka in till Manhattan så enkelt är det bästa, att vara där om helgerna är en stor favorit.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
En vanlig dag för mig är att jag först hjälper barnen på morgonen, för att få iväg dem till skolan. Jag fixar allt från frukost till matlådor, inget svårt alls. Sedan är jag ledig från 9.30 på morgonen till 15.00 på eftermiddagen. Då är det nämligen dags att hämta dem från skolan.

Då mina barn oftast har aktiviteter så åker vi hem och tar ett snack och sedan vidare till deras aktiviteter. Om vi har tid gör vi gärna läxorna innan aktiviteterna börjar. Sedan är jag tillsammans med barnen fram till cirka 18.00 på kvällen. Jag lagar inte middag till mina värdbarn då jag slutar innan dess. Om vi har turen att de inte har aktiviteter så leker vi hemma eller åka till en park. Mina dagar är mycket lugna!

Hur har coronaviruset påverkat din au pair-tid?
Jag kom till USA ungefär två månader innan Corona kom till USA. När det hände så trodde jag att jag inte alls skulle kunna resa under min tid här i USA. Resor hade en stor betydelse för mig, då jag ville upptäcka så mycket som möjligt innan jag skulle hem. Men så fel jag hade! Jag har rest otroligt mycket och upplevt mer än jag kan förstå. Det var tufft i början då alla var hemma och gick på varandra, men efter ett tag så var det inga problem.

Nu är dessutom situationen helt annorlunda, jag skulle säga att jag lever helt som vanligt bara det att jag har en mask med mig hela tiden. Dessutom börjar regler kring mask också försvinna då många har vaccinerat sig. Så om jag skulle åkt från Sverige idag hade Corona inte varit ett problem.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag har läst tre kurser tillsammans med Learning Across America. Jag har valt att läsa kurser som handlar om olika platser i USA. Jag har lärt mig om Washington D.C., Nashville och Miami. Kurserna var mycket givande och väldigt roliga.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Under mina 18 månader här har jag hunnit att besöka 17 stater. Jag har varit på de klassiska ställena såsom till exempel Washington D.C., Chicago, Philadelphia och Boston. Jag har även varit på andra lite “udda” ställen såsom Maine (rekommenderar verkligen Bar Harbor där), Minnesota, South Carolina (Charleston är otroligt vackert).

Nu när min tid här går mot sitt slut har jag även planerat resor under 5 veckor. Jag ska till Hawaii, Kalifornien, Nevada, Arizona, Utah och självklart Florida. Jag rekommenderar verkligen att använda all sin semester till att resa, det är definitivt värt det!

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Det bästa jag har fått ut av min tid är alla underbara minnen jag har tillsammans med min värdfamilj. All kärlek man har fått från barnen är helt obeskrivlig! Även alla fina vänner man har lärt känna har varit helt underbart. Vänner som jag kommer ha hela livet! Självklart är alla resor också ett av de bästa med att vara au pair! Jag har dessutom lärt mig så otroligt mycket och vuxit som person.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Skulle absolut säga att karantänen har varit min största utmaning här. Det var inte lätt men man fick göra det bästa utav situationen. Dock gjorde Corona att jag kom mycket närmare min värdfamilj vilket jag kanske inte hade gjort annars. Vi har umgåtts mer än någonsin och vi haft väldigt mycket kul tillsammans.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska Institutet / Au Pair in America?
Jag har ALDRIG under min tid här ångrat att jag åkte hit, det var mitt livs bästa beslut. Vill rekommendera alla att åka som au pairer och dessutom med denna organisation. Från första stund har jag fått all den hjälp jag behöver och det har fortsatt så under hela min tid här. Det är enkelt att få tag på både sin counselor och även huvudkontoret. Minsta lilla problem och de finns där!