Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Instagram

Lydia, Connecticut

Ålder på värdbarnen: 6 & 8
Har varit i USA i: 4 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag valde att åka som au pair av flera olika anledningar. De största anledningen är för jag älskar att resa och se mig om i världen. Jag ville även uppleva hur det var att bo i en amerikansk familj, med våra olika kulturer osv. Också, det fanns inget hemma i Sverige som höll mig kvar där, och jag vill göra så mycket som möjligt innan plugg och vuxenlivet!

Berätta lite om din värdfamilj!
Min värdfamilj består av 4 personer. Pappa, mamma, pojk på 8 år och en tjej på 6 år, plus en hund. Båda mina värdföräldrar jobbar inte i NYC, så de pendlar varje dag. De är helt underbara, så generösa och hjälpsamma!

Beskriv området du bor i:
Jag bor i Darien, CT, en förort 50 minuter utanför NYC. Ganska liten stad men väldigt mysig och fin. Det är en rik stad så det ligger väldigt mycket stora lyxiga hus här runtom. Det finns lite småbutiker, några restauranger, parker, mysiga stränder etc här. Vill man shoppa så finns det malls i närheten, plus att NYC endast ligger 50 minuter med tåg härifrån, väldigt smidigt att ta sig dit, tågen går ofta!

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Jag börjar 07.00 varje dag med att fixa barnens lunchboxar till skolan medan de kollar tv (behöver inte väcka mina ungar då de vaknar av sig själva tidigt). Sedan fixar jag frukost till dem och hjälper min 6 åring att fixa sig inför skolan. Skolbussen kommer utanför vårt hus och plockar upp dom runt 08:30, och efter det är jag ledig fram till 15:30 då skolbussen lämnar av dem utanför vårt hus.

Under dagen brukar jag träna, hänga med kompisar, kolla serier etc. Tvättar även barnens kläder 2 gånger i veckan, tillsammans med mina egna. Så när jag gör det brukar jag ha en lugn dag hemma, vilket är skönt. När barnen kommer hem från skolan äter de snacks innan play dates/aktiviteter/läxor. När klockan börjar närma sig 18:00 fixar jag middag till dem, och vid 18:45 kommer min värdmamma hem och du avslutar jag min jobbdag. Jag har en väldigt skönt schema, jobbar ca 25h/ veckan, så jag är väldigt lyckligt lottad!

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag har valt att göra en travel course till Niagara Fallen. Jag är klar med själva lektionerna (en helg), så nu har jag bara det roliga kvar att se fram emot – en helg till Niagara Fallen. Detta ger mig 4 credits. Jag vet inte helt klart vad jag ska göra för mina resterande 2 credits, men det lutar mot en till travel course!

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Än så länge har jag endast varit i Vermont, Washington DC och New York. Jag har New Orleans, Niagara Fallen, Florida och Nantucket inplanerat. Sen vet jag att jag kommer åka till Boston över en helg och Chicago över en helg. Jag vill väldigt gärna till Texas också, så jag hoppas att jag kan lösa det. Jag har min andra semestermånad i höst och då hoppas jag att jag kommer iväg till Mexico och Kuba!

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Att jag fått mig en andra familj, många nya vänner, nya upplevelser etc. Jag är även glad att jag märker att jag växer som person.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Jag tycker allt har gått jättebra än så länge, inga för stora utmaningar. Men att bo där man jobbar kan ibland vara lite jobbigt. Men eftersom jag har min egna våning och mitt privatliv så känner jag inte av det supermycket.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America?
Åk! Du kommer älska det. Det är nyttigt för dig och du kommer uppleva så mycket roliga saker. Jag älskar det så mycket att jag redan funderar på att stanna ett till år. Tänk inte så mycket, bara ÅK!