Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Blogg YouTube

Maja, Malibu

Ålder på värdbarnen: 7 (tvillingar)
Har varit i USA i: 3 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag visste inte vad jag skulle göra efter studenten och sedan hittade jag en reklamannons om au pair. Ganska direkt då bestämde jag mig för att åka både för utvecklas som person och för att vara med om ett roligt äventyr.

Berätta lite om din värdfamilj!
Min värdfamilj består av två barn och en pappa. Det är mycket saker som pågår hela tiden vilket jag tycker är roligt.

Beskriv området du bor i:
Jag bor i Malibu så kan gå till stranden vilket är hur härligt som helst. Däremot finns det inte så mycket annat i Malibu så om man ska shoppa får man åka minst 30 minuter och de flesta bor inne i LA som tar runt en timme. Därför är det väldigt viktigt med en bil!

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Mitt schema är ganska annorlunda jämfört med andras. Jag jobbar varannan vardag och varje helg förutom en i månaden. På vardagarna jobbar jag 6-8 på morgonen, gör de redo för skolan och skjutsar de vilket tar en halvtimme. Sen 2/3.30 till 8 då jag hämtar antingen båda eller en av de i skolan och åker hem eller skjutsar de till aktivitet. Sen äter vi middag, gör läxor och läggdags.
På helgerna jobbar jag 7-9 eller 10-8 och då brukar vi åka till parken, ibland födelsedagskalas eller andra grejer.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Har inte börjat plugga något än. Först var jag inne på att ta någon klass på ett universitet men sen nu har jag börjat fundera på weekend class i Salt Lake City.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Jag har än så länge varit i SF, Chicago och ska snart till New York under Thanksgiving. Under jul ska vi till Florida och jag har en resa till Hawaii inplanerad i slutet av april. Jag har inget mer planerat men jag vill resa någonstans varje månad!

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Har bara varit här i 3 månader men har redan lärt mig mycket mer om mig själv. Det bästa är de vänner jag har skaffat mig och resorna jag varit på.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Att ha varit så långt bort ifrån familjen när man har fått tuffa besked.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America?
ÅK!!! Det går alltid att åka hem om du inte trivs men då har du i alla fall provat på det. Detta är så lärorikt och ett minne för livet.