Ansök nu

Skandinaviska Institutet

YouTube

Maja, New York

Ålder på värdbarnen: tvillingar på 8 år (9 i sommar)
Har varit i USA i: 21 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag vill uppleva något nytt, resa och träffa nya människor.

Berätta lite om din värdfamilj!
Det är tvillingarna och deras pappa. Vi bodde i Malibu, Kalifornien första året och under mitt andra år flyttade vi till Manhattan, New York.

Beskriv området du bor i:
Upper West Side på Manhattan, nära till central park och alla andra roliga ställen här i New York!

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Under veckodagarna brukar jag bara jobba efter barnen har slutat skolan vid 3 pm och sen jobbar jag tills de har somnat vilket brukar vara runt 8pm. Vi gör läxor, åker till deras aktiviteter och andra roliga saker. På helgerna ser mitt schema annorlunda ut varje vecka, men då är det i princip bara lek och roliga aktiviteter under hela dagarna.

Hur har coronaviruset påverkat din au pair-tid?
Jag har i princip varit i karantän i ett år. Det har varit väldigt tufft i och med att jag inte har kunnat resa och träffa nya människor, vilket var anledningen jag kom hit! Det var bara jobb hela tiden och sen sitta på sitt rum och vänta på nästa dag. Men nu går vi mot ljusare tider, jag är vaccinerad och kan äntligen göra saker igen!

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Under mitt första år gjorde jag en helgkurs i Salt Lake City, Utah och under mitt andra år tog jag två kurser via Au Pair Classes.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Jag hann uppleva USA i 6 månader innan lockdown, då åkte jag till New York, Chicago och Florida. Har även gjort en roadtrip som var i princip på hela västkusten. Så har sett det mesta i Kalifornien, Arizona, Utah, Nevada. Åkte även till Yellowstone, Seattle och ner för hela kusten genom Oregon och Kalifornien. Nu när jag bor på östkusten vill jag definitivt göra en roadtrip ner till Miami, hade även varit roligt att se Texas!

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Jag har vuxit enormt mycket som människa, har lärt mig att tackla utmaningar på nya sätt och att jag har fått en familj i USA!

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Karantän!! Det var inte lätt att jobba extremt mycket och aldrig kunna lämna huset och familjen.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska Institutet / Au Pair in America?
ÅK!!! Att åka som au pair är det bästa beslutet jag någonsin har tagit. Det värsta som kan hända är att du flyger hem till Sverige igen om au pair inte är något för dig.