Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Maja, North Carolina

Ålder på värdbarnen: 4 & 8 år
Har varit i USA i: 7 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag har drömt om att åka som Au Pair sen jag var liten och mina två äldre kusiner åkte som Au Pairer. Dessutom har jag alltid velat uppleva den amerikanska kulturen, och även bli mer bekväm med det engelska språket!

Berätta lite om din värdfamilj!
Min värdfamilj består av min värdpappa, min värdmamma och mina två värdbarn; lillebror, 4 år, och storasyster, 8 år! De är en väldigt aktiv familj som tycker om att hitta på saker, resa och spendera tid tillsammans.

Beskriv området du bor i:
Greensboro är en stad som har i princip allting, men den är inte speciellt stor. Jag personligen tycker om att bo i en mindre stad eftersom jag tycker att det är skönt att ha nära till allt. Jag skulle beskriva Greensboro som att det ligger 15-20 minuter ifrån allt! Vart man än ska – så ligger det inom 15 minuter bort!

Jag kommer dessutom från en mindre stad i Sverige, och tror att det kan ha betydelse i varför jag trivs så bra här. Jag har alltid föredragit att bo i mindre städer, för att sen kunna besöka de större städerna under kortare vistelser!

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Någon av föräldrarna skjutsar storasyster till skolan vid 7:30. Jag börjar kl 8 med att leka lite med lillebror, ibland förbereder jag även lunchlåda till honom – ifall föräldrarna inte hunnit under morgonen. Sedan skjutsar jag honom till skolan kl 9, och sedan är jag ledig tills jag hämtar honom igen vid 13.

Vi åker hem och han tar en nap, och sen åker vi tillsammans och hämtar storasyster vid 15. När vi kommit hem igen gör vi oss redo för eventuella aktiviteter som simning, dans, fotboll eller gymnastik, eller så brukar vi leka, gå ut med hunden och läsa tills föräldrarna är klara med jobbet runt 17:30.

När föräldrarna är klara slutar min arbetsdag, men brukar ofta fortsätta hänga med barnen ett tag till om jag inte har planer för kvällen.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
I september åkte jag och en kompis till Boston och gjorde 3 av våra credits via en Au Pair Weekend. Jag tycker det var ett väldigt roligt sätt att kombinera resande, lära känna nya människor och tjäna credits på samma gång! För att få ihop mina sista 3 credits funderar jag på att åka på ännu en Au Pair Weekend under våren.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Hittills har jag besökt Washington D.C, Boston och New York. De har alla varit helt otroliga resor och det är så häftigt att ha möjligheten att resa under året i USA!

Jag har även bokat en resa via ett företag som anordnar roadtrips för Au Pairer och unga vuxna. Vi ska resa mellan Los Angeles och San Fransisco, och göra stopp vid Lake Havasu, Route 66, Grand Canyon, Las Vegas, Death Valley och Yosemite!

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Det bästa för mig är helt klart vännerna som jag har fått under tiden här! Att kunna lära känna människor från hela världen är verkligen häftigt, och jag tycker att det är så coolt att man kan hitta så värdefulla vänner när man är så långt hemifrån! Jag har dessutom haft turen att ha några svenska Au Pairer i mitt område, och det har varit väldigt skönt och tryggt att ha vänner som kan relatera till alla känslor och upplevelser man har här.

Något annat som jag är väldigt tacksam över är chansen att starta ett nytt liv och kunna utvecklas som person! Jag har fått uppleva så mycket saker här som inte hade varit möjligt hemma i Sverige, och det har varit väldigt utvecklande för mig.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Den största utmaningen för mig har varit att vara så långt ifrån familj och vänner. Vissa stunder är jobbigare än andra, som högtider och födelsedagar etc. Det som har hjälpt mig är att försöka prata i telefon med mina nära regelbundet, trots att det är svårt med tidsskillnaden ibland.

Sedan har det även hjälpt mig att försöka hålla fokus på att njuta av tiden jag har här, eftersom den är så pass begränsad. Så småningom är man hemma med familj och vänner igen, och då vill jag inte behöva känna att jag spenderade tiden här med att deppa, utan hellre ta vara på alla stunder.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska Institutet / Au Pair in America?
KÖR PÅ! Även om det är läskigt eller känns främmande så är det verkligen så värt det!! Man får så otroligt många nya upplevelser, vänner, möjligheter att resa och man växer och utvecklas på så många plan. Det är en väldigt givande resa och jag ångrar inte en sekund att jag åkte! Är man sugen eller nyfiken så tycker jag absolut att man ska ge det ett försök!