Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Marielle, Canberra

Åldrar på barnen: 2, 2 och 5 år
Har varit i Australien i: 5,5 månad

Varför beslutade du dig för att åka som au pair?
Ville uppleva ett annat land och kultur men inte som turist eftersom det är något helt annat att bo i landet under en längre tid och i en värdfamilj. Sedan älskar jag barn och ville kunna bilda ett starkare band med barnen då det ger så mycket kärlek.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Hjälper till på morgonen så alla barnen blir klara för dagen, släpper av den äldste på skola och har ledigt några timmar på dagen innan jag hämtar från skolan och umgås på eftermiddagen alternativ lagar middag. Två dagar i veckan har jag 2-åringarna heldagar och hittar då på olika dagsaktiviteter.

Berätta om vilka resor du gjort eller planerar att göra:
Jag har varit i Sydney och Melbourne med kompisar samt Pambula beach med värdfamiljen. Min svenska familj kom och hälsade på och då fick jag ledigt och har rest med den från Melbourne upp till Cairns.

När jag är klar som au pair planerar jag att resa upp till Uluru och Darwin och eventuellt jobba på farm.

Vilka utmaningar har du stött på som au pair?
Att få barnen att vilja spendera tid med mig och inte bara föräldrarna när jag började som au pair var svårast. Nu är det mest småsaker i vardagen som utmanar.

Vad är det bästa du fått ut av din tid som au pair?
Jag har lärt mig mycket om föräldraskap, om landet och kulturen, fått många nya kompisar och minnen.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att åka som au pair med Skandinaviska Institutet/AIFS?
Allt känns tryggt och bra, rekommenderas starkt.