Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Marielle, Canberra

Berätta om din värdfamilj!
Min värdfamilj består av en snart 5 årig kille, två i princip identiska tvillingtjejer på 1,5 år, en mamma och pappa.
De bor i ett hus i Canberra, men gångavstånd till både naturreservat och centrum.

Varför valde du att åka som au pair till Australien?
Jag tycker att Australien verkar vara ett riktigt häftigt land med mycket att göra, härligt klimat, tryggt att bosätta sig i, men framförallt väldigt snälla och öppna människor.
Dessutom är Australien ett populärt ställe att åka som au par till, så det finns det många i samma livssituation att umgås med.

Vart i Australien planerar / vill du helst resa till?
Jag vill väldigt gärna besöka Byron Bay vid Australiens östkust. Jag har fått intrycket att miljön där, speciellt vattnet, är helt magiskt. Perfekt för surfning, dykning och fallskärmshoppning, aktiviteter som alla finns med på min bucket list innan jag åker hem från Australien!

Varför valde du att åka med Skandinaviska Institutet?
Jag ville åka som au pair via en organisation då det känns tryggast. Det är mycket som måste ordnas innan avresa men med hjälp av en organisation så är det inget som missas, dessutom om det mot förmodan inte skulle funka med den värdfamilj man åker till så har man någonstans att vända sig och få hjälp. Jag valde skandinaviska institutet då det kändes som en seriös, stabil och trygg organisation.

Till skillnad från övriga organisationer fick vi även två orienteringsdagar i Sydney för att förbereda oss ytterligare inför vår tid som au pair. Det var dessutom perfekt för att träffa andra nyanlända au pairer att hålla kontakt med, komma över jetlag lite innan man träffar familjen samt att vi fick möjlighet att se Sydney. Är super nöjd med all support jag fått från från skandinaviska institutet, väldigt hjälpsamma och trevliga.