Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Mathilda, Texas

Ålder på värdbarnen: En tjej på 10, snart 11 år, och en kille på 8 år.
Har varit i USA i : 4 månader.

Varför valde du att åka som au pair?
Jag valde att åka som au pair då jag älskar barn, självklart, sen har USA varit ett land som alltid fascinerat mig men efter att jag var på ett utbytesår 16/17 så fastnade jag totalt för både landet och kulturen. Så jag insåg att det hade varit ett helt perfekt jobb för mig att åka iväg som au pair.

Berätta lite om din värdfamilj!
Min värdfamilj är verkligen den perfekta matchen för mig. De är väldigt aktiva och gillar att hitta på saker, såsom att resa och kolla på sport till exempel. Jag känner mig även väldigt bekväm med dem, kan prata med de om mycket och känner mig aldrig i vägen.

Beskriv området du bor i:
Området jag bor i är ett väldigt typiskt amerikanskt neighborhood. Supermysigt och trottoarer så man faktiskt kan gå på promenader och löprundor, vilket jag iallafall inte sett jättemycket av här. Alla är även väldigt trevliga och alla hälsar när man möter dem, dock gäller det nog för majoriteten av ställena här i USA då det är i deras mentalitet.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
En vanlig dag så vaknar jag upp runt 5.45 och går ner och tar mig en kopp te för att ha vaknat igång lite innan barnen ska väckas. Jag går upp och väcker de vid 6.15 och går sedan ner och förbereder deras frukost och packar deras lunch. Sen så behöver jag mest bara påminna de om att få med sig allt till skola , borsta tänderna osv. Försöker alltid att ha de ut ur dörren vid 7.10 och då går jag upp och gör mig iordning, bäddar alla sängar. Sen åker jag till gymmet och tränar. Nu under hösten så är även de flestas värdbarn i skolan så då träffar jag någon kompis.

Vid 3.45 kommer barnen hem igen och då gör de först läxor och äter snacks. Sen vid 4.20 åker vi till deras simträning som håller på 4.45-6.00. När vi kommer hem därifrån är oftast min värdmamma hemma och har precis börjat med maten. Så jag sitter i köket och pratar med henne eller hjälper henne med maten om hon skulle vilja det, det är inte ofta dock. Sen så äter familjen tillsammans och jag lägger mig vid 9-10, tror inte ni förstår hur trött jag varit sen jag kom hit så all sömn jag kan få är nödvändig.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag funderar på att åka iväg och ta weekendclassen i Salt Lake City, Utah.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Jag har varit på en resa med min värdfamilj, då åkte vi först upp på en family reunion i Tacoma, Washington. Efter några dagar där åkte vi vidare till Kalifornien och Yosemite National Park och efter några dagar där hyrde vi en bil och åkte till Nevada sidan av Lake Tahoe och bodde hos min värdmammas föräldrar. Sen efter den resan åkte jag till Michigan och hälsade på min bästa kompis från mitt utbytesår. I September åkte jag en helg till Chicago med några svenska kompisar som jag träffade på training school och nu i helgen åkte jag på en road trip med några kompisar härifrån till New Orleans. Jag och några kompisar pratar om att åka till New Orleans igen i December och även Colorado över nyår.

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Det bästa är definitivt alla kompisar jag fått samt att jag och min värdfamilj blev en så himla bra match. Familjen lät så himla bra innan jag åkte och var rädd för att det skulle vara för bra för att vara sant, men det blev till och med bättre.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Hmm, detta är faktiskt en svår fråga. Men det skulle nog vara i början när man inte kände barnen så bra och de började bråka och få utbrott, för då visste jag inte riktigt vad man skulle göra för att de skulle lugna sig. Dock är det mycket lättare nu när man känner barnen bra.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America?
ÅK!!!!! Det är så värt det. Kan inte se något negativt med det faktiskt. Även om du skulle få hemlängtan och åker hem eller om du inte matchade så bra med familjen som du trodde så lär du dig ändå mycket av det och du växer så mycket. Du kommer komma hem mycket starkare än innan hur utfallet än blir.