Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Matilda, Camp

How long did you stay in America?
I sammanlagt 2,5 månad. Mellan den 13 juni och 19 augusti var jag på campet. Efter det reste jag en vecka i DC och New York innan jag den 26 augusti åkte tillbaka till Sverige.

What were your reasons for applying as a Camp America counsellor?
Jag ville uppleva något helt nytt, något jag aldrig gjort förut. Dessutom ville jag skaffa ledarkunskaper, prata engelska, träffa nya människor från olika länder och uppleva den typiskt amerikanska kollotraditionen.

Tell us about your camp:
Camp Winona är ett Girl Scout camp, alltså var det bara tjejer på lägret. Vi bodde enkelt: i trästugor med myggnät som fönster och vaxdukar som gardiner där vi sov på tältsängar. Aktiviteterna bestod av pyssel, bågskytte, kanot/kajak, pool, roliga naturvetenskapsexperiment (som att stoppa Mentos i Coca Cola), dans med mera.

Maten var bra med mål som tacos, quesadillas, mac’n’cheese, chicken stir fry och kalkon med potatismos, och varje dag hade vi en välfylld salladsbuffé att plocka från. Varje onsdag kväll lagade vi middag över öppen eld där pizza bagels var en favorit bland barnen.

Sammanlagt var där sju units med cirka 4-5 cabins (med sex bäddar per cabin) i varje unit och varje grupp bestod av 15-30 barn. Barnen var mellan 7 och 17 år.

Describe the area you lived in:
Campet låg alltså i Hughesville. Det fanns både snabbmatsställen, ett shoppingcenter och bio inte långt från campet men man behövde fortfarande en bil för att ta sig dit. Bara en timme med bil – eller bil och metro – från campet ligger Washington DC, så dit åkte vi ibland. Men vi bodde och sov alltid på campet, oavsett om vi var lediga eller jobbade.

What was your best camp experience?
Att träffa alla människor! Vi hade personal från elva länder och det var också himla kul att träffa alla amerikanska barn. Dessutom lärde jag mig så otroligt mycket, alltifrån hur man bygger en bra eld efter ösregn och hur man hanterar hemsjuka barn till campsånger och snackar engelska även fast du har ett helt nytt jobb.

Tell us about any traveling you did or what you did during your days of:
Vi var lediga varje lördag och då anordnade campet olika turer. Vi åkte till ställen som DC, shoppingcentret/bion i Waldorf, Ocean City, Solomon’s Island, KIng’s Dominon (en nöjespark) och Baltimore. Kul att se nya platser! Efter campet reste jag med en kompis från Sverige i DC och New York.

How did you spend your camp salery?
Jag lade i stort sett alla mina pengar på mat (älskar mat!), bio, resor (vi betalade en liten slant för lördagsturerna) och sådant som vi gjorde på lördagarna. En lördag åkte vi till nöjesparken King´s Dominon vilket naturligtvis kostade pengar.

What did you gain during your camp summer?
Förutom alla nya erfarenheter och nya kompisar, tjänade jag 8000 svenska kronor, vilket är ungefär 850 amerikanska dollar.