Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Matilda, Seattle

Åldrar på barnen: 5 & 9
Har varit i USA i: 7,5 månader

What were your reasons for applying as an au pair?
Jag har alltid älskat att jobba med barn och att resa så detta kändes som den bästa kombinationen för mig. Jag ville flytta från Sverige och få en clean start, och även uppleva hur det är att bo i ett annat land och inte bara vara på semester i någon vecka.

Tell us about your host family:
Min värdfamilj har verkligen behandlat mig som en i familjen från dag 1, jag är så otroligt tacksam över dem. De vill alltid att jag ska hänga med på saker och finns alltid där för mig om jag behöver de.

Describe the area you live in:
Vi bor i ett väldigt fint område uppe på en kulle så vi får en jättefin utsikt över sjöarna och downtown Seattle. Det är ett lugnt område med mycket barnfamiljer och äldre, jag älskar mitt område.

What does a typical day look like?
Jag går upp och äter frukost med familjen, gör lunchlåda till en av barnen och leker lite innan de är dags att åka till deras skolor på morgonen. Sen gör jag lite fint i köket efter frukosten och på deras rum sen är jag ledig till det är dags att hämta de igen. Då ska vi hem och äta lite snacks innan det är dags att åka till aktiviteter eller förbereda playdates. Runt 5 är jag oftast off och hänger oftast med familjen tills middagen och sen åker jag och träffar mina kompisar och går på bio, middagar, spelkvällar osv.

What do/did or are you planning to study and why did or will you choose the course?
Jag har tagit en weekend course till San Francisco med mina kompisar som var ett väldigt snabbt och roligt sätt att ta 3 av mina 6 credits. Sen tar jag även nu en träningsklass på Collage för mina sista 3 credits.

Tell us about any traveling you have done or are planning to do:
Jag har varit i New York, San Francisco, Kanada, New Orleans och Miami hittills och har bokat resor till Austin, LA, Cali roadtrip (San Fran, LA, San Diego) så det ska bli väldigt roligt.

What have you gained during the year?
Jag har lärt mig hur viktigt de är att vara öppen för att lära känna människor. Och att vara öppen för förändringar i ens levnadssätt.

What has been the best experience so far?
Att upptäcka staden, människorna, kulturen, ALLT!! Det är så annorlunda från Sverige och jag älskar det, Det känns verkligen som att jag hör hemma här. Jag är så kär i Amerika och jag är så taggad på att upptäcka mer.

How have you been spending your pocket money?
Shopping, resor, middagar, fika, bensin heheh!

What do/did you find most challenging about being an au pair?
Att bo på jobbet har blivit tuffare på senaste tiden då barnen blir så vana att jag hänger med de varje veckodag och sen när det blir helg och jag är ledig och ska hänga med mina kompisar att de blir så besvikna. De blir ju så vana över att jag leker med dem hela tiden att de inte vill låta mig gå och hänga med mina kompisar och då blir det en jobbig stämning. Därför kan det vara svårt att separera på ”jobbet” och sitt egna privata liv när man är ledig.

Write a short message to girls thinking about joining Skandinaviska Institutet / Au Pair in America:
Tänk inte så mycket på alla om och men utan ÅK!! Det är absolut det bästa beslutet jag gjort i mitt liv och att få upptäcka ett annat land än de du levt i är så otroligt spännande och lärorikt. Du kommer växa så mycket som person och lära känna dig själv mer också. Jo visst det är lite av en gamble att ”kasta” sig ut i ett annat land utan någon du känner och att inte ha någon typ av trygghet men det är också det som du kommer vara så tacksam över att du gjorde om några månader när du bott här ett tag. Du kommer lära känna familjen, staden, kompisar och då kommer du börja tänka istället på ”hur ska du kunna lämna”?