Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Micaela, New York

Ålder på värdbarnen: 7 månader och 3 år
Har varit i USA i: 5 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag ville utmana mig själv och göra något mot det vanliga. Jag älskar att resa och kände mig som en passande aupair.

Berätta lite om din värdfamilj!
Familjen jag bor hos är lik mig själv och vi passar väldigt bra ihop. Föräldrarna jobbar mycket men tar sig alltid tid att prata med mig och fråga hur jag har det. De vill gärna se sin aupair som en i familjen.

Beskriv området du bor i:
Vi bor på Long Island, ett paradis på sommaren för alla fina stränder de har här. Det är smidigt att ta sig in till Manhattan med tåg och här finns många aupair-vänner att hänga med.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Jag får mitt schema för den kommande veckan varje söndag. Det kan se lite olika ut från vecka till vecka. En vanlig dag springer jag en runda i den närliggande parken och äter frukost innan jag börjar mitt shift med pojkarna. Den äldsta gör jag iordning och går med till förskolan och resten av dagen spenderar jag med min minsting. Honom blir det mycket bus med, vi går promenader, jag matar och badar honom och nattar honom när han behöver sova middag. När det är dags för 3-åringen att komma hem lagar jag middag åt honom och vi hinner oftast leka något eller läsa några böcker innan det är läggdags.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag har inte påbörjat mina studier än men har planerat att gå en kurs där man får möjlighet att resa till Niagara fallen.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Jag har hunnit resa till Washington DC över en helg tillsammans med en au pair jag lärde känna här. En vecka reste jag till Seattle för att hälsa på en släkting och en annan resa åkte jag till Miami och Key West tillsammans med min syster. Vi hyrde bil i Florida och hann se så mycket! Min värdfamilj har även tagit med mig på semester till Tampa i Florida vilket gjorde mig så glad!

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Det är svårt att välja en sak! De bästa är resorna jag gjort och att få lära känna New York City på ett helt annat sätt än förut. Den staden får jag aldrig nog av.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Min största utmaning har varit att bo tillsammans med en ny familj och känna mig hemma. Innan jag åkte iväg som aupair hade jag en egen lägenhet och var väldigt van vid att ha mycket egentid och ta hand om mig själv.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America?
Om ni velat åka, tveka inte. Ett år går fort och ni kommer inte ångra er❤