Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Blogg

Minna, Boston

Ålder på värdbarnen: 2, 5 och 7 år.
Har varit i USA i (månader): Ca 4 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag valde att åka som au pair eftersom att jag jättegärna ville uppleva den amerikanska kulturen. Självklart var språket en stor del, men också att få se hur skolan här borta fungerar och att faktiskt bo och leva här och få en mer verklig bild av USA. 

Berätta lite om din värdfamilj!
I min värdfamilj så är det min värdmamma, min värdpappa, mina tre värdbarn och deras hund! Båda mina värdföräldrar jobbar som läkare och mina två äldsta värdbarn går i skolan på dagarna, vilket lämnar mig hemma med mitt yngsta värdbarn hemma på dagarna. Jag trivs superbra i min familj! Har verkligen kommit mitt yngsta värdbarn supernära, och maten som vi äter här hemma är nyttig och väldigt god!

Beskriv området du bor i:
Jag bor väldigt nära Boston, och området som jag bor i är så mysigt, och väldigt stort! När jag flyttade hit så gick jag verkligen hela tiden bara för att gå och kolla på alla hus. Väldigt amerikanskt, nästan som att gå i en film! Men nu är det som vackrast tycker jag, nu när alla löv har ändrat färg… Massachusetts är som gjort för hösten!

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Eftersom att mitt yngsta värdbarn inte har börjat på preschool än så är jag hemma med henne på dagarna. Börjar oftast kl 07:30 på morgnarna (undantag om min värdmamma börjar jobba tidigt, för då börjar jag kl 05:45), går då ner och hjälper min värdmamma med att få killarna redo inför skoldagen. Sedan på förmiddagen så har jag oftast alltid någon typ av lektion med min 2 åring som vi åker iväg till, tex simning, gymnastik, naturklass, mm. Sedan fixar jag lunch till henne, leker en kortis och går sedan upp och lägger henne då hon sover middag.

Sedan beror det på, om min värdmamma jobbar så fixar jag middag och avslutar min dag med att hämta killarna från skolan, då slutar jag normalt sätt runt 15:30. Om min värdmamma är hemma så sitter jag endast med deras babymonitor och får göra lite vad jag vill, och sedan tar en annan av deras barnvakter över mig vid 15:30!

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag kommer troligtvis att plugga en weekendcourse i Tampa som är en environmental course, den är över fyra dagar där man får lära sig mycket om miljön, förändringar i haven, hur allt påverkas av hur vi lever och så vidare. Med den så får man också besöka ett antal roliga ställen!

När jag kommer hem igen i sommar så hoppas jag på att börja plugga till sjuksköterska! Ser väldigt mycket fram emot det, det är något som jag velat i hur många år som helst! Plus det ska bli kul att flytta hemifrån, man blir ganska så självständig här har jag märkt, så det ska bli roligt att få göra det mer “på riktigt” när jag väl kommer igång med pluggandet.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Än så länge så har jag varit en vecka i Kanada hos min moster, hon bor väldigt nära Niagarafallen och Toronto, så för det är jag extremt tacksam att jag fick lite ledig tid av familjen så att jag kunde åka och hälsa på henne! Med värdfamiljen så har jag fått följa med till The Hamptons som är ett lyxigt sommarställe i New York State på Long Island samt till Vermont en helg, och det var verkligen vackert.

Sedan så har jag en hel del planerat! Redan nu om några dagar så åker jag och möter upp min pappa och två syskon i Washington DC! Vi ska ta oss därifrån till New York City och avsluta i Boston med Halloween-firande med min värdfamilj, ser så mycket fram emot det!

Sedan så planerar jag på att ta en “Au Pair Weekend Course” i Tampa, Florida under våren 2020, det var en kurs som innehöll alla 6 credits (som man måste läsa här som Au Pair) och den lät verkligen superkul. Min värdfamilj och också pratat om att resa, inget är bestämt ännu men det ser ut som vi kanske åker till både Orlando och går till några nöjesparker där och kanske till och med till Karibien i vår! Känner mig väldigt lyckligt lottad att familjen tar med mig, det får mig verkligen att känna mig som en del av familjen!

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Än så länge så tror jag att det delvis är bandet som jag skapat med mitt yngsta värdbarn, tvååringar är verkligen så himla goa, de bara ger en massa kärlek och det lyfter upp de mest jobbigaste dagarna här borta, så definitivt det, men också att kunna kalla en del av USA mitt andra hem. Det har mycket att göra med min värdfamilj, men också med de kompisar jag hittat här och många dagar i Boston. Känner mig verkligen hemmastadd här, vilket jag inte trodde i början!

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Att börja om i stort sätt från ruta ett. När jag först kom hit så hade jag nog en bild av att allt skulle vara superroligt hela tiden, glömde den där detaljen att jag faktiskt inte kände en ända person, förutom min värdfamilj då då. Så det tog att tag innan jag hittade personer som jag började lära känna och det var nog det mest jobbiga. 

Plus såklart saknaden efter alla där hemma, men de finns ju kvar så försöker att inte tänka på avståndet för mycket…

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America?
Helt rätt! Var supernöjd med all hjälp jag fick ifrån Skandinaviska Institutet med ansökan och processen efter matchningen, de fanns verkligen dygnet runt kändes det som och alltid trevliga. Fick mycket bra info också, så rekommenderar verkligen att åka genom de! Sedan är Au Pair in America bäst, älskade mina dagar på training school, hade en jättebra instruktör som höll i deras del, sedan var även jag på deras körkurs som var super! Stödet när man väl är här är super, min kontaktperson här är jättetrevlig och svarade på alla mina frågor när jag väl kommit till rätta här borta.

Jag är väldigt nöjd att jag valde att åka med de jag åkte med, kan inte tänka mig hur det skulle vara annars!