Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Minna, Canberra

Åldrar på barnen: 14, 11, 9 och 7 år
Har varit i Australien i: 5 månader

Varför beslutade du dig för att åka som au pair?
Ville ut och resa direkt efter studenten men hade inte tillräckligt med pengar, Aupair var då den bästa lösningen eftersom man får betalt samtidigt som man är i ett annat land och reser. Tycker också om att vara en del av en familj, framförallt när man är så långt hemifrån, som kan stötta en och hjälpa en.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Jobbar måndag till fredag, sen är jag ledig på helgerna.
En vanlig dag för mig börjar klockan 7 med att prata lite om dagen med mamman innan hon åker till jobbet. Sedan väcker jag barnen, ser till att de äter frukost, packar lunchlåda, gör sina ”chores” och tar på sig skol uniformen. 8.10 kör jag dem till skolan (alla går på samma skola vilket underlättar) vid 8.30 är jag ledig till 14.30 då barnen är i skolan.

Jag har någon syssla jag måste göra nästan varje dag tex. dammsuga eller stryka, detta går dock väldigt fort. Efter jag gjort det jag måste göra träffar jag vänner, vi åker och badar, äter på mysiga cafeèr. Vid 14.30 hämtar jag barnen från skolan. När vi kommer hem fixar barnen eget eftermiddagsfika och jag hjälper till med lite läxor osv. sedan kör jag dem till deras aktiviteter som till exempel kan vara netball, hockey, tutoring and scouts, två dagar i veckan lagar jag kvällsmat till familjen.

Slutar mellan 17-21 varje kväll och då träffar jag kompisar, myser med familjen eller spelar fotboll.

Berätta om vilka resor du gjort eller planerar att göra.
Jag reste med familjen upp till Darwin och vi har även varit en vecka på sydkusten. Familjen har även en lägenhet i Sydney som vi åkt upp till några gånger, jag får även använda den på helgerna med mina vänner. I slutet av min tid som Aupair (i maj, jag jobbar i 9 månader) jag, en kompis från Sverige och en tjej jag träffat här kommer att back packa längst östkusten i två veckor.

Vilka utmaningar har du stött på som au pair?
Vara borta från familjen såhär länge har verkligen varit svårt. Även vissa dagar med barnen kan vara väldigt jobbiga. I början kan det även kännas lite ensamt innan man har hittat vänner, men det går fort att lära känna nya människor och sedan känns det bättre.

Vad är det bästa du fått ut av din tid som au pair?
Alla nya vänner jag fått är absolut det bästa. Nu har jag vänner över hela världen och det är Såå kul. Man lär sig om massa nya kulturer osv.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att åka som au pair med Skandinaviska Institutet/AIFS?
Se till att välja den absolut bästa familjen, för det kommer att avgöra hur din tid i Australien. Även skönt att ha AIFS som man alltid kan kontakta om det skulle uppstå några problem.