Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Instagram

Mirja, Hawaii

Ålder på värdbarnen: 9 och 11 år
Har varit i USA i: 3 månader 

Varför valde du att åka som au pair?
Jag har alltid vetat att jag vill ha ett sabbatsår efter studenten då jag vill resa och testa på något annorlunda. Med dessa tankar i huvudet började jag läsa på om Au pair programmet och beslutade mig ganska snabbt att de var något för mig.

Berätta lite om din värdfamilj! 
Min värdfamilj består av mina två värdbarn samt deras mamma och pappa. Familjen har haft au pairer sedan barnen var små vilket jag tycker är bra för då har de koll på hur programmet fungerar. Jag är alltid välkommen att följa med på de aktiviteter familjen gör vilket får mig att känna mig som en del i familjen. De förstår även om jag har andra planer.

Beskriv området du bor i:
Jag bor på Hawaii (oahu) i en stad som heter Kailua de är en ganska liten stad men den har allt man behöver, restauranger, shopping, cafe, men framförallt stränder. En av de ständer som är utsedd till öns vackraste ligger i här i Kailua.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Mina dagar börjar alltid på samma sätt, jag väcker barnen, ser till att dem gör sig ordning för skola, gör deras lunch och kör dem till skolan. De är i skolan varje dag mellan 8-15 vilket innebär att jag är ledig. På min lediga tid brukar jag bland annat umgås med mina vänner, träna, hänga på stranden, surfa och vara ute i naturen. Klockan 15:00 hämtar jag upp barnen igen vi kommer hem och jag ser till att det gör sin läxa. Beroende på vilken veckodag det är så ser eftermiddagarna olika ut. Mina värdbarn är väldigt aktiva så de har någon typ av aktivitet varje eftermiddag som jag kör dem till, det kan vara allt i från fotboll till piano.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag har inte börjat studera något än men jag ska ta en travel class till Salt Lake City.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Eftersom jag bor på Hawaii så innebär det att flygresan till fastlandet är lång så det är inte lika enkelt att resa och ta weekends. Men som tur är så är flygresor till de andra öarna billiga och korta så jag har redan planerat in resor till några av dem. Jag har även andra resor att se fram emot, jag ska följa med min värdfamilj till Colorado för att åka skidor, jag ska åka till Florida och Kalifornien för möta upp min familj från Sverige. Hittills under min tid i USA har jag varit i Kalifornien med min värdfamilj.

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Att åka iväg som au pair är det bästa beslut jag tagit. De bästa med min tid i USA hittills är alla nya människor jag får möta och min underbara värdfamilj som jag får möjligheten att vara en del utav.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Den största utmaningen hittills skulle jag säga är kulturskillnaden och att bo på sin ”arbetsplats”, de var jobbigare i början när jag inte riktigt kände till familjen och alla regler numera fungerar det för det mesta bra.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America? 
Om du någon gång har tänkt tanken att åka som au pair, ÅK! Du har ingenting att förlora! Du kommer lära dig så mycket om dig själv,möta många nya människor, och utvecklas så otroligt mycket som person. Detta år kommer jag alltid minnas och blicka tillbaka på, mitt bästa beslut var att våga ta steget och åka!!