Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Molly, Camp

Antal veckor på campet: 10 veckor

Varför sökte du till Camp America?
Jag sökte till Camp America eftersom jag ville sommarjobba utomlands, få ledarskapserfarenheter, jobba med barn och träffa nya människor från hela världen!

Berätta om ditt camp!
Camp Hawthorne Ridge är ett Girls Scout Camp i Erie, Pennsylvania. Campet har ungefär 60 lägerdeltagare varje vecka i åldrarna 6-14 år. Lägerdeltagarna och ledarna bor i tält eller stugor, och är uppdelade utifrån de olika program som erbjuds varje vecka. Campet erbjuder allt från häst- och seglingsprogram till naturvetenskapliga- och pysselprogram. Gemensamt för samtliga är aktiviteter som simning, pilbåge och hiking. Det är ett väldigt familjärt och mysigt camp! Det sjungs mycket sånger och höjdpunkterna under veckan är alltid lägereldarna.

Hur såg en vanlig dag ut?
En vanlig dag vaknade jag kl.07:00 och väckte barnen i min grupp ungefär tio minuter senare. Därefter såg jag och mina tre kollegor till att alla barnen gjorde sig redo för dagen, innan vi gemensamt promenerade till flaggcermonin. Där mötte vi upp de andra lägerdeltagarna och ledarna och hissade den amerikanska flaggan. Kl.08:15 började frukosten i matsalen och ungefär 45 min senare gick vi tillbaka till stugan, städade upp och berättade dagens schema för barnen.

Vid 09:45 började första aktiviteten, som vi hade planerat innan barnen kom. Om vi hade ett pysselprogram gjorde vi ofta slime och tie-dye den första timmen och lekte olika utomhuslekar den andra timmen. Kl.12.00 var det lunch i matsalen och därefter gick gruppen tillbaka till stugan för att ha en timmes siesta. Vid kl.14.00 hade alla barnen på campet, oavsett program, tid för fri lek. De kunde rita, simma i poolen, få tillgång till sina mobiler, leka utomhuslekar eller handla i campets butik. Vi ledare assisterade och hjälpte till på de olika stationerna. Kl.15.30 mötte man upp med sin grupp igen och gick och städade en plats på campet som man hade blivit tilldelad kvällen innan. Därefter hade man en timmes aktivitetstid, vi brukade måla med saker från naturen eller arbeta med lera.

Vid kl.17.00 var det middag och därefter flaggcermoni igen då man halade flaggan för dagen. Efter det lekte vi en gemensam lek med hela lägret ex. flaggan, olika varianter av volleyboll eller kurragömma. När leken var över delade vi ut snacks till barnen och hade reflektion om dagen. Därefter gick man tillbaka till stugan med sin grupp och såg till att barnen gjorde sig redo för att gå och lägga sig. Ibland hann vi med en lite lek, sjunga några sånger eller läsa en saga innan vi släckte. Jag hade alltid två lediga timmar under dagen och det varierade eftersom barnen alltid skulle ha åtminstone två ledare omkring sig.

Vad var det bästa och det tuffaste med sommaren på campet?
Det bästa med sommaren var att möta så många nya människor, få testa på så många nya saker, få vänner för livet och utveckla sin engelska. Det tuffaste med sommaren var de långa arbetsdagarna.

Vad gjorde du när du var ledig?
Jag spenderade tid med mina amerikanska och brittiska vänner. Vi besökte Niagarafallen och Pittsburgh. Jag fick även möjligheten att vara med på ett riktigt 4th of July firande, gå på museum och se Lejonkungen på en enorm utomhusbio!

Berätta om eventuella resor du gjorde!
Jag reste runt i USA under 3 veckor efter campet. Jag besökte Los Angeles, San Francisco, Washington DC och New York City tillsammans med svenska vänner och vänner som jag hade lärt känna från campet. Vi hade så roligt tillsammans och fick se så många häftiga platser!

Vad skulle du säga till andra som funderar på att söka till Camp America med oss på Skandinaviska Institutet?
Jag kan starkt rekommendera att söka till Camp America! Det är ett väldigt roligt, lärorikt och utmanande sommarjobb där du får vänner och erfarenheter för livet. Du förbättrar din engelska, får en god inblick i det amerikanska samhället och möter så många härliga barn.