Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Blogg

Nina, Salt Lake City

Ålder på värdbarnen: 4 år och trillingar som är 2 år.
Har varit i USA i: 15 månader

Varför valde du att åka som au pair?  
Jag valde att åka som au pair för jag ville förbättra min engelska, bo i ett annat land och uppleva ny kultur och växa som person. USA har alltid varit det landet som jag velat se hur det är att bo i så jag såg det som en bra möjlighet.

Berätta lite om din värdfamilj!
Min värdfamilj består av en pappa, mamma och fyra barn. Äldsta barnet fyller 4 år i november och så är det trillingar som fyllde två år i juli.

Beskriv området du bor i:
Jag bor 15 minuter utanför Salt Lake City vilket är den största staden här i Utah. Det är ett rätt så mysigt område och många fina och stora hus i närheten då det verkar som att många är rika här.  Bergen är i närheten också och jag kan köra 10 minuter från mitt hus och hitta flera platser var jag kan hajka bland det otroligt vackra naturen här. Det finns många fina parker och lekplatser omkring vilket är roligt för barnen och för egentiden också.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
En vanlig dag för mig är att jag börjar klockan 8 och hjälper till med frukost och att klä på barnen och oftast så är det jag som kör trillingarna till deras förskola som dom går i 2,5 timme varje dag.  Under den tiden är jag ledig. Jag hämtar dem från förskolan 11:30 och så kommer vi hem, äter lunch och sedan så sover de middag från 12:30 till ungefär 14:30-15:00.

Eftermiddagen består av snacks och så åker vi oftast någonstans, till en lekpark eller något annat roligt ställe. Jag försöker ha playdates med andra au pairer som har barn i ungefär samma ålder, så jag kan umgås med en vän och barnen får leka med nya vänner också. Oftast så delar vi upp barnen två och två, så jag tar två av barnen och gör något med dem och mamman/pappan eller mormorn tar de två andra och gör något. Sedan träffas vi tillsammans och barnen äter middag,  tar ett bad och är redo att sova vid 7:30 och då är jag klar för dagen.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag tog en weekend class i San Francisco, en skrivkurs i San Francisco city college och genom samma skola så tog jag en art class. Under denna år så funderar jag på att ta en klass i psykologi i något av skolorna här i Utah.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Jag flög till North Carolina när jag fyllde 25 år och de hade One Tree Hill convention där vilket är ett av mina favorit tv program. Jag har också bilat till Los Angeles,  varit i Austin Texas, besökt Sequoia national park, Yosemite National park, Bryce canyon national park, varit i Utah flera gånger då jag bodde i San Francisco och jag har varit i Arizona.

Planerar en resa till Seattle, Washington och en resa till Nashville, Tennessee. Funderar också på att resa till Florida och Chicago. Vill också uppleva Yellowstone national park och Antelope canyon så dessa är högt upp på min bucketlist.

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Det bästa som jag fått ut av min tid här i USA hittills är att jag har verkligen vuxit som person, min engelska har blivit mycket bättre och jag har fått många nya vänner, nya upplevelser. Jag har rest mycket och sett nya platser och jag många av mina drömmar har blivit verklighet, som att få bo i USA, gå på Jimmy Eat World konsert, Yosemite och Sequoia national park, One Tree Hill convention var jag fick träffa mina favorit skådespelare och ta bild tillsammans med dem och många andra upplevelser som jag sett framemot att göra i så många år. Helt fantastiskt vad man kan vara med om på bara ett år!

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Största utmaningen har varit när jag varit i rematch. Det är en stressig period och särskilt när man inte får den stöd som behövs [från det lokala ombudet] och oron över att om man behöver åka tillbaka till Sverige innan man hunnit fullfölja sin dröm.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America?
Jag skulle säga, åk.  Prova på.  Du har verkligen ingenting att förlora. Om det är din dröm eller bara något du känner du vill prova på så gör det, annars kommer du ångra dig. Hur din au pair tid än blir, så kommer det vara ett minne för livet och du kommer lära dig så mycket om dig själv, om andra och få så nya fina och värdefulla upplevelser som hjälper dig i framtiden. Hela ditt liv kan förändras till det bättre och det kan visa sig vara det bästa beslut du hittills gjort i ditt liv.