Ansök nu

Skandinaviska Institutet

FAQ om hur corona/COVID-19 påverkar programmet Au pair USA

Vanliga frågor och svar om hur coronaviruset/COVID-19 påverkar vårt program Au pair USA:

Kan jag fortfarande söka som au pair till USA?
Ja, vi fortsätter att jobba på för fullt, så att du ska kunna få ett fint au pair-år i USA så snart som det är tryggt, säkert och möjligt igen. Vi arbetar vidare med ansökningar och placeringar och förbereder så att allt är klart den dag svenska och amerikanska myndigheter ger klartecken för resor mellan Sverige och USA igen.

Vi har många sökande inför sommaren och hösten, men också väldigt många värdfamiljer i USA som söker au pairer, så nu är ett jättebra läge att påbörja eller göra klart en ansökan.

När kan jag resa?
För dig som har fått en placering/värdfamilj, finns det visum-tider på den amerikanska ambassaden tidigast i juni.

Vi följer noga utvecklingen i USA och både svenska och amerikanska myndigheters rekommendationer. Vi kommer att hålla alla som söker uppdaterade med vilka datum som gäller, så att man själv kan fatta beslut om när man vill resa.

Tänk om jag ångrar mig?
Du kan avboka ända fram till avresa, med full återbetalning av programavgiften. Du kan alltså göra klart din ansökan och matcha med en värdfamilj, innan du bestämmer dig för hur du vill göra med din resa till USA.

Måste jag träffa er för att göra min intervju/gå på informationsmöte?
Nej, just nu genomför vi alla våra informationsmöten och intervjuer on line. Det gör vi för att minska risken för eventuell smitta.

Hur blir det med Orientation i New York?
Au Pair in America har beslutat att genomföra Orientation on line under en tid framöver. Det betyder att du som au pair inte flyger till New York först, utan direkt till din värdfamilj och gör orientation-utbildningen on line istället.  Detta beslut är fattat för att minska risken för smitta och för både au pairens och värdfamiljens säkerhet.

Har ni fortfarande au pairer på plats i USA?
Ja, vi har fortfarande många svenska au pairer på plats i USA.

Var kan jag få mer information om hur Au Pair in America hanterar COVID-19 för de som är/ska åka som au pairer i USA?
Gå in på din on line-sida under ”resource” (finns på sidan där du loggar in och gör din ansökan), där finns det uppdaterad information om vad som gäller COVID-19 FAQ:s. Där finns också information om visum, försäkringar m m: APIA on line

Hur klarar Skandinaviska Institutet/Au Pair in America av den här situationen?
Det här inte är första gången som Skandinaviska Institutet eller Au Pair in America har upplevt svåra omvärldssituationer, eller behövt hantera snabba förändringar. Vi har jobbat med det här au pair-programmet i snart 30 år och har väl inarbetade rutiner för att hantera kriser och ändrade villkor. Vi känner oss trygga med att vi kan hantera även den här situationen. Vi anpassar oss och prioriterar att stötta och hjälpa våra sökande i Sverige och våra au pairer på plats i USA.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har några frågor eller funderingar!

Mail: info@scandinavianinst.com
Tele: 040-93 94 40
Chatt: På hemsidan, kl 9-17 vardagar