Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Med anledning av coronaviruset

Uppdaterad information med anledning av coronaviruset:
USA meddelade tidigare att alla flygresor från Schengenområdet i Europa stoppas i 30 dagar från och med fredag 13 mars, vilket även inbegriper Sverige. Amerikanska myndigheter har idag uppmanat Au Pair in America och alla andra utbytesprogram att skjuta fram alla inresor till USA i 60 dagar. Au Pair in America kommer naturligtvis att följa dessa direktiv för att hjälpa till att skydda både au pairer och värdfamiljer.

Det här betyder att alla avresor fram till den 27:e april påverkas. Au Pair in America kommer att kontakta alla au pairer och värdfamiljer som berörs, för att se hur de kan lösa situationen.

Både Au Pair in America och vi på Skandinaviska Institutet följer noggrant utvecklingen i världen och följer de beslut som myndigheterna fattar.

Din ansökan
Au pair in America tar fortfarande emot ansökningar till programmet, så både vi på Skandinaviska Institutet och Au Pair in America råder alla att fortsätta med era ansökningar som vanligt, så att du är redo när det är dags och möjligt för dig att åka. Du binder inte upp dig till något och kan avbryta din ansökan när som helst innan avresa. På din ansökan on line under ”Resources” kommer Au Pair in America att lägga upp information angående coronaviruset, så håll koll på den sidan.

Informationsmöten och intervjuer
Vi på Skandinaviska Institutet har beslutat att endast genomföra informationsmöten och intervjuer on line från och med måndag 16 mars. Detta för allas vår trygghet och säkerhet.

Visum
Den amerikanska ambassaden har för närvarande stängt för visumbesök, men om du ännu inte har bokat en visumtid kan du fortsätta med din visumansökan och boka den närmaste tiden du kan finna. Det går att boka om den tiden senare. Om ditt bokade besök har blivit inställt av ambassaden, gå in på din ambassadsida och gör en ny bokning till den närmast tillgängliga.

Orientation i New York
Au Pair in America har bestämt, efter rekommendationer från CDC (Centers for Disease Control and Prevention), att hålla alla Orientations on line mellan den 30:e mars och den 27:e april. Detta innebär att de som har en avresa under denna tid (främst au pairer som inte reser från EU) kommer att flyga direkt till sina värdfamiljer istället för till Orientation i New York. Detta beslut är taget för att minska risken för att våra au pairer smittas, då det viktigaste är att du som au pair och våra värdfamiljer kan känna sig trygga. Onlinekursen  kommer att täcka allt det som gås igenom på Orientation i vanliga fall.
Vi fortsätter att följa utvecklingen och kommer att återkomma med information till er som reser efter den 27:e april.

Om du redan har ett avresedatum satt till de närmaste 60 dagarna och du har frågor angående reseförbudet får du gärna kontakta info@aupairamerica.co.uk . De kan svara på dina frågor om hur det kommer att påverka din resa.

Om du redan har ett avresedatum satt till efter den 27:e april, kommer vi att återkomma till dig med mer information, när vi själva har fått mer information från de amerikanska myndigheterna.

Tack för din förståelse i den här ovanliga situationen som uppstått globalt. Vi gör allt vi kan för att hålla dig uppdaterad och för se till att ditt au pair-år kan bli av, när det är tryggt och säkert igen.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss också om du har några frågor!