Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Sommaruppdatering för Au pair USA

Äntligen är sommaren här och det är hög tid att både hänga på stranden/hängmattan/picknickfilten OCH att söka som au pair till USA, ifall du vill kunna resa dit så snart som det är möjligt igen!

Det är väldigt många amerikanska värdfamiljer som söker au pairer just nu, så se till att komma ut i matchning så snart du kan, för att ha ett så stort urval som det bara går.

Vi finns på plats hela sommaren, så tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller vill boka in en längre telefontid/Skypetid för att gå igenom din ansökan!

Här har vi samlat de vanligaste frågorna just nu:

Kan jag fortfarande söka som au pair till USA?
Ja! Vi fortsätter att jobba på för fullt, så att du ska kunna få ett fint au pair-år i USA så snart som det är tryggt, säkert och möjligt igen. Vi arbetar vidare med ansökningar och placeringar och förbereder så att allt är klart den dag svenska och amerikanska myndigheter ger klartecken för resor mellan Sverige och USA igen.

Vi har många sökande inför sommaren och hösten, men också väldigt många värdfamiljer i USA som söker au pairer, så nu är ett jättebra läge att påbörja eller göra klart sin ansökan.

När kan jag resa till USA?
I nuläget har vi inget klart besked om när USA kommer att öppna upp för svenska au pairer igen, men vi följer noga utvecklingen. Vaccineringstakten i USA är hög och läget där ser lovande ut. De har också meddelat att de börjar öppna upp successivt mot Europa. Även i Sverige har vi kommit ganska långt med vaccineringen nu och därför har vi förhoppningar om att resandet snart ska kunna komma igång igen. Vi hör av oss så fort vi får mer eller ny information!

Om du redan har fått en placering i en värdfamilj som har fått undantag för visum, har du giltigt skäl att få resa till USA redan nu. Kontakta oss, så hjälper vi dig med visumplaneringen.

Jag har redan matchat med en värdfamilj, men de har inget undantag för visum:
Fortsätt att hålla kontakten med värdfamiljen och diskutera vilka avresedatum som är möjliga för er båda under 2021!

Vilka värdfamiljer kan få undantag för visum?
* Familjer där de amerikanska värdföräldrarna arbetar inom COVID-19-relaterad sektor i USA.
* Familjer där du ska ta hand om ett amerikanskt barn med särskilda behov (ett barn med specifika medicinska, pedagogiska eller språkliga behov). Du behöver ha viss erfarenhet eller utbildning inom området.

Kontakta oss om du tror att du eller värdfamiljen du har matchat med uppfyller något av kriterierna, så hjälper vi er att komma vidare!

Måste jag träffa er för att göra min intervju/gå på informationsmöte?
Nej, just nu genomför vi alla våra informationsmöten och intervjuer on line.

Har ni fortfarande au pairer på plats i USA?
Ja, vi har fortfarande många svenska au pairer på plats i USA. En del av dem reste dit innan pandemin bröt ut och har stannat där hela tiden, andra har kunnat åka dit på undantagsvisum.

Hur blir det med Orientation i New York?
På grund av pandemin genomförs Orientation on line. Det betyder att du som au pair inte flyger till New York först, utan direkt till din värdfamilj och gör orientation-utbildningen on line istället.

Vad händer om jag ångrar mig?
Du kan avboka ända fram till avresedagen, med full återbetalning av programavgiften. Du kan alltså göra klart din ansökan och matcha med en värdfamilj, innan du bestämmer dig för hur du vill göra med din resa till USA.

Hur hanterar Au Pair in America COVID-19- situationen?
Gå in på din on line-sida under ”resource” (finns på sidan där du loggar in och gör din ansökan), där finns det uppdaterad information om vad som gäller: COVID-19 FAQ:s. Där finns också information om visum, försäkringar m m.

Hur klarar stiftelsen Skandinaviska Institutet av en sådan här pandemi-situation?
Det här inte är första gången som Skandinaviska Institutet eller Au Pair in America har upplevt svåra omvärldssituationer, eller behövt hantera snabba förändringar. Vi har jobbat med det här au pair-programmet i snart 30 år och har väl inarbetade rutiner för att hantera kriser och ändrade villkor. Vi känner oss trygga med att vi kan hantera även den här situationen. Vi anpassar oss och prioriterar att stötta och hjälpa våra sökande i Sverige och våra au pairer på plats i USA.