Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Uppdatering angående Au pair Australien

När kan jag resa?
Vår samarbetspartner i Australien, AIFS, har tyvärr meddelat att det troligen inte kommer att vara möjligt att resa som au pair till landet under 2021, med anledning av pandemin. Tidigaste avresa till Australien ser därför i nuläget ut att vara i början av 2022.

Situationen kan dock ändras snabbt och vi kommer att hålla dig uppdaterad med vilka datum som gäller, så att du själv kan fatta beslut om och när du vill resa.

Kan jag fortfarande söka?
Ja! Det går jättebra att söka till vårt au pair-program i Australien och påbörja ansökningsprocessen.

Fundera gärna på hur dina planer ser ut för 2022 och hur pass flexibel du kan vara med avresedatum.

Jag har redan en värdfamilj:
Om du redan har en placering, ber vi dig att fortsätta hålla kontakten med din värdfamilj och att diskutera möjliga avresedatum under 2022 med dem.

Jag är redan i matchning:
Om du inte har en värdfamilj, men är i matchning, ber vi dig att meddela oss om du vill fortsätta att vara i matchning eller inte.

Vad händer om jag ångrar mig?
Du betalar ingen programavgift förrän senast 5 dagar före avresa. Du kan alltså göra klart din ansökan och matcha med en värdfamilj, innan du bestämmer dig för hur du vill göra med din resa till Australien.

Jag kan inte vänta till 2022:
Vi rekommenderar då att du funderar på att resa som au pair till USA istället. Vår förhoppning är att vi ska kunna komma igång med vårt au pair-program dit till sommaren.
Här hittar du mer information om Au pair USA.

Vi fortsätter att hålla dig uppdaterad och återkommer så snart vi får ny information.
Tack för din förståelse!