Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Uppdatering angående au pair-resor till Australien

När kan jag resa?
Vår samarbetspartner i Australien, AIFS, har tyvärr meddelat att det troligen inte kommer att vara möjligt att resa som au pair till landet under första halvan av 2021, med anledning av pandemin. Tidigaste avresa till Australien är därför i nuläget juli 2021.

Situationen kan dock ändras snabbt och vi kommer att hålla dig uppdaterad med vilka datum som gäller, så att du själv kan fatta beslut om och när du vill resa.

Kan jag fortfarande söka?
Ja! Vi tar emot ansökningar som vanligt och förbereder så att allt är klart den dag svenska och australiska myndigheter ger klartecken för resor mellan länderna igen.

Fundera gärna på hur dina planer ser ut för 2021 och hur pass flexibel du kan vara med avresedatum.

Jag har redan en värdfamilj:
Om du redan har en placering, ber vi dig att fortsätta hålla kontakten med din värdfamilj och att diskutera möjliga avresedatum under 2021 med dem.

Jag är redan i matchning:
Om du inte har en värdfamilj, men är i matchning, ber vi dig att meddela oss om du vill fortsätta att vara i matchning eller inte.

Vad händer om jag ångrar mig?
Du betalar ingen programavgift förrän senast 5 dagar före avresa. Du kan alltså göra klart din ansökan och matcha med en värdfamilj, innan du bestämmer dig för hur du vill göra med din resa till Australien.

Vi fortsätter att hålla dig uppdaterad och återkommer så snart vi får ny information.
Tack för din förståelse!