Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Uppdatering om au pair-resor till Australien

Vårt mål är att du ska få en riktigt fin au pair-vistelse i Australien så snart som det är tryggt, säkert och möjligt igen. Vi har nära kontakt med vår australiska samarbetsorganisation och följer noga vad både svenska och australiska myndigheter rekommenderar och beslutar.

När kan jag resa?
Det är fortfarande osäkert när man kan resa som au pair till Australien från Sverige igen. Vår samarbetsorganisation i Australien, AIFS, utreder möjligheterna gentemot de australiska myndigheterna och försöker driva på processen för att hitta lösningar. Man planerar att öppna landet succesivt framöver, men vi vet ännu inte när au pairer från just Sverige kommer att kunna få visum. Som situationen ser ut just nu, tror vi tyvärr inte att svenska au pairer kommer att kunna resa dit förrän tidigast i april 2021.

Situationen kan dock ändras snabbt och vi kommer att hålla dig uppdaterad med vilka datum som gäller, så att du själv kan fatta beslut om och när du vill resa.

Kan jag fortfarande söka?
Ja! Vi tar emot ansökningar som vanligt och förbereder så att allt är klart den dag svenska och australiska myndigheter ger klartecken för resor mellan länderna igen.

Fundera gärna på hur dina planer ser ut för 2021 och hur pass flexibel du kan vara med avresedatum.

Jag har redan en värdfamilj:
Om du redan har en placering, ber vi dig att fortsätta hålla kontakten med din värdfamilj och att diskutera möjliga avresedatum under 2021 med dem.

Jag är redan i matchning:
Om du inte har en värdfamilj, men är i matchning, ber vi dig att meddela oss om du vill fortsätta att vara i matchning eller inte.

Vad händer om jag ångrar mig?
Du betalar ingen programavgift förrän senast 5 dagar före avresa. Du kan alltså göra klart din ansökan och matcha med en värdfamilj, innan du bestämmer dig för hur du vill göra med din resa till Australien.

Vi fortsätter att hålla dig uppdaterad och återkommer så snart vi får ny information.
Tack för din förståelse!