Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Uppdatering om au pair-resor till Australien

Vi jobbar på för fullt för att du ska kunna få en riktigt fin au pair-vistelse i Australien så snart som det är tryggt, säkert och möjligt igen. Vi har nära kontakt med vår australiska samarbetsorganisation och följer noga vad både svenska och australiska myndigheter rekommenderar och beslutar.

Kan jag fortfarande söka som au pair till Australien?
Ja! Det går jättebra att söka till vårt au pair-program i Australien.

Vi arbetar vidare med ansökningar och placeringar och förbereder så att allt är klart den dag svenska och australiska myndigheter ger klartecken för resor mellan länderna igen.

Hur kommer jag vidare med min ansökan?
Hör av dig till oss så hjälper vi dig! Vi ser till att din ansökan blir redo för våra australiska värdfamiljer. Du kan nå oss hela sommaren – via mail, telefon och chatt på hemsidan.

När kan jag resa?
Australiska myndigheter har för närvarade inreserestriktioner till följd av coronaviruset. Detta drabbar bland annat svenska au pairer och som situationen ser ut just kan du troligen inte resa in i Australien förrän mot slutet av året eller i januari 2021. Situationen kan dock ändras snabbt och vi kommer att hålla dig uppdaterad med vilka datum som gäller, så att du själv kan fatta beslut om när du vill resa.

Jag vill resa under 2021.
Du är varmt välkommen att påbörja din ansökan redan nu! Det är bra att vara ute i god tid och trycket kommer att vara stort när gränserna väl öppnas igen.

Vad händer om jag ångrar mig?
Du betalar ingen programavgift förrän senast 5 dagar före avresa. Du kan alltså göra klart din ansökan och matcha med en värdfamilj, innan du bestämmer dig för hur du vill göra med din resa till Australien.