Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Uppdatering om au pair-resor till Kina

Vi jobbar på för fullt för att du ska kunna få en riktigt fin au pair-vistelse i Kina så snart som det är tryggt, säkert och möjligt igen. Vi har nära kontakt med vår kinesiska samarbetsorganisation och följer noga vad både myndigheterna i Sverige och Kina rekommenderar och beslutar.

Kan jag fortfarande söka som au pair till Kina?
Ja! Det går jättebra att söka till vårt au pair-program i Kina.

Vi arbetar vidare med ansökningar och placeringar och förbereder så att allt är klart den dag svenska och kinesiska myndigheter ger klartecken för resor mellan länderna igen.

Hur kommer jag vidare med min ansökan?
Hör av dig till oss så hjälper vi dig! Vi ser till att din ansökan blir redo för våra kinesiska värdfamiljer. Du kan nå oss hela sommaren – via mail, telefon och chatt på hemsidan.

När kan jag resa?
Just nu råder inreserestriktioner i Kina till följd av coronaviruset, vilket bland annat drabbar dig som vill resa som au pair. Som situationen ser ut just kan du troligen inte resa in i Kina som au pair förrän till vintern eller i januari 2021. Situationen kan dock ändras och vi kommer att hålla dig uppdaterad med vilka datum som gäller, så att du själv kan fatta beslut om när du vill resa.

Jag vill resa under 2021.
Du är varmt välkommen att påbörja din ansökan redan nu!

Vad händer om jag ångrar mig?
Du betalar ingen programavgift förrän du vet att du ska resa och det är dags för visumansökan och flygbokning, vilket normalt är ca 2 – 3 veckor innan avresa. Du kan alltså göra klart din ansökan och matcha med en värdfamilj, innan du bestämmer dig för hur du vill göra med din resa till Kina.