Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Uppdatering om läget för Au pair USA

Vi inväntar fler besked från svenska och amerikanska myndigheter gällande situationen, men just nu ser antalet corona-smittade ut att gå ner i både Europa och USA och vår förhoppning är att vi får positiva besked gällande au pair-resor inom kort.

Amerikanska myndigheter har redan lättat något på sitt inreseförbud och tillåter nu inresa från länder med få fall av corona. Dock har USA just nu ett inreseförbud för personer som bor i eller har besökt Schengenområdet (d v s inklusive Sverige) inom de senaste 2 veckorna. Reglerna för inresor i USA uppdateras löpande och vi följer situationen dagligen.

Den amerikanska ambassaden i Stockholm kommer att fortsätta hålla stängt under hela juni. Amerikanska myndigheter anser nämligen att det råder för stor osäkerhet i Sverige för att de ska kunna öppna ambassaden och utfärda visum. Som det ser ut just nu, går det alltså tidigast att söka visum från den 1:a juli och att resa till USA i mitten av juli.

För dig som redan har ett visum inväntar vi nu att amerikanska myndigheter ger klartecken för inresor från Sverige. Vi tar kontakt med dig så fort vi får besked om detta!

Svenska myndigheter har utfärdat en ”avrådan från icke-nödvändiga utlandsresor till alla länder”. ”Avrådan från icke-nödvändiga resor” är den lägsta nivån av avrådan på en tre-gradig skala och är en avrådan för turist- och besöksresor. Kulturutbyte-, studie- och arbetsresor, så som en au pair-resa, är inte turist- eller besöksresa. Du kan läsa mer om vad UD avrådan från resor här: https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/vad-innebar-avradan/

Vi finns här hela sommaren och hjälper dig gärna att komma igång/vidare med din ansökan, eller om du har några frågor!

Du kan nå oss alla vardagar på:
Mail: info@scandinavianinst.com
Tele: 040-93 94 40
Chatt: På hemsidan, kl 9-17 vardagar