Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Rosa, Peking

Att vara en au pair är utmanande, men väldigt givande. Belönande eftersom du får bli del av en familj och lära dig allt om kulturen. Du får träffa så många människor från hela världen och lära dig ett språk som i början kan tyckas omöjligt, men faktiskt är ganska enkelt. Du får vänner för livet och möjlighet att resa runt i Kina.

Att bo i ett främmande land är annorlunda, men ett öppet sinne är ett måste. Du behöver komma ihåg att det är andra regler, traditioner och en annan kultur. Jag bodde i Peking (Beijing) i 6 månader och 6 månader i Shanghai, och jag måste säga att Beijing var min favorit. Ett fantastiskt ställe för att uppleva Kina. Under min vistelse bodde jag hos 3 olika familjer och barnen fångade mitt hjärta. Jag älskar dom och de kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta! 2 av de 3 familjerna var perfekta för mig. Välj din värdfamilj noga. Prata med andra au pairer, ställ frågor, men kom ihåg att allas erfarenhet är annorlunda. Om du har problem med din värdfamilj kom ihåg att kommunikation är nyckeln. Prata först med familjen och om ni inte kommer överens kan du prata med organisationen, de hjälper dig!

Jag blev kär i Kina och förlängde mina första 6 månader med 6 till. Tyvärr så tog mitt år här slut alldeles för snabbt, men jag är inte ledsen för jag vet att jag snart kommer tillbaka. Kina har blivit mitt hem. Ge det ett försök, det är värt det!