Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Saga, Groton

Ålder på värdbarnen: 5 och 7 år (tjejer)
Har varit i USA i: strax inne på min 8 månad!

Varför valde du att åka som au pair?
Gud, jag har velat vara aupair så länge jag kan minnas egentligen. Har aldrig riktigt vetat till 100% vad jag ville göra direkt efter jag sluta gymnasiet men visste att jag inte ville börja plugga i alla fall. Såg att aupair (som jag dessutom hade kollat på i flera år) skulle vara perfekta möjligheten, att få komma iväg och uppleva flera saker och se flera saker. Och att komma iväg från plugget med då:) Ja man måste ju ta kurser men det är inte samma sak som att plugga högskola direkt🤣

Berätta lite om din värdfamilj!
Vart ska jag börja, min värdfamilj är den familjen som inte får mig att känna sig som en arbetare eller en anställd, dom får mig att känna mig som en i familjen, och det bästa jag vet, en storasyster till mina värdbarn. Min värdmamma är i stort sett min bästa vän, känner en sån trygghet i henne med att vi delar så många intressen och kan prata med henne om ALLT! Vet att inte alla har denna känslan och det är det som gjort mig så lyckligt lottat med min familj.

Beskriv området du bor i:
Jag bor i stort sett i en liten håla men den är så mysig! Väldigt familjevänligt och många barn runt om! Sen så är vi även en del av det privata området som ligger 5 min bort med bil då barnens mormor och hennes man bor där inne och min värdfamilj som brukade bo där! Men där har vi ett strandhus och sommaren jag hade där går inte ens att beskriva så magiskt det var.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
En vanlig dag för mig brukar vara att jag se till att vara påklädd och färdig vid 06:20 då min värdmamma alltid går ut o går eller springer innan barnen vaknar, jag fixar deras ryggsäckar till skolan med luncher och att deras jackor och sånt är framme. Sedan väcker jag dom mellan 06:35-06:45 beroende på om jag försov mig lite eller allmänt själv är trött:) Sen hjälper jag dom iordning och min värdmamma hjälper också till om hon har tid innan hon drar till jobbet.

Sen åker vi 07:27 lämnar av dom i skolan, och sen är jag ledig mellan 08:00-13:30 och det första jag brukar göra efter jag åkt och lämnat dom är att dra till gymmet o vara där i någon timme sen åker jag hem och bara tar det lugnt, kanske tar en nap eller så. Sen hämtar jag dom vid 13:30 för som slutar vid 14 men tar cirka 17 minuter till deras skola.

Vi kommer hem äter lite snacks, hjälper den äldsta med sina läxor och under sommaren gör jag inte middag till dom då min Vmamma är hemma vid 5 men nu när det är vinter tid så börjar jag middagen redan vid 16 sen efter min Vmamma är hemma så brukar jag stanna kvar o hänga med dom innan nattedags eller så går jag ner till mitt rum och har lite egen tid. För brukar äta min middag mycket senare så det är så vanligt att ha den tidigt här, inget jag någonsin kommer vänja mig vid Hahah

Hur har pandemin påverkat din au pair-tid?
Eftersom jag kom ”efter” pandemin så har det inte påverkat mig alls, min värdfamilj använder fortfarande masker om vi ska handla eller vara inne någonstans eller när jag gymmar tex, inget jag va van vid men absolut inget jag ha problem med!

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag har inte studerat då jag kom cirka 9 månader efter jag slutade gymnasiet. Under min tid här dock har det slagit mig att jag kanske vill plugga, hade isf vara säljare av något slag. Och min plan är att förmodligen stanna och göra det här på ett college!

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Först och främst drog jag och två andra aupairer som är mina vänner här till Kanada till Niagara fallen som jag en credit course och let me tell you! Det var det ROLIGASTE jag har gjort! Om du väljer att åka som aupair så rekommenderar jag starkt att ta kurser där du får åka och uppleva saker, du kommer ångra dig om du inte gör det!! Sen har jag varit lite runt om i Massachusetts, Rhode island, New Hampshire, New York City, ah det är verkligen något stort att uppleva!

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Jag skulle säga mina vänner. Har fått vänner världen över och kunde inte varit mer tacksam! Det är sånna vänskaper du vet kommer hålla även fast vi bor i olika länder efter våra år. Sen också såklart, alla olika ställen man åkt till och sett och gjort.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Min största utmaning till en början var egentligen att flytta och göra denna resa, det var tufft och man kan känna att man ångrar sig till en början för allt är så nytt och man känner sig ensam, men ger man det tid så kommer du tänka tänka tvärtom!

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska Institutet / Au Pair in America?
Gör det hundra gånger om! Att åka med Skandinaviska institutet var det bästa för mig! Vilket härligt gäng som verkligen hjälper en steg för steg! Jag vet att jag måste varit en av dom jobbigaste dom haft då jag kunde ringa och skriva dagligen med frågor och funderingar och var så osäker på så många saker! Men dom satt och lyssnade eller skrev med mig jämt och verkligen hjälpte ända fram till slutet! Stor eloge till Skandinaviska Institutet och speciellt Christoffer!