Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Blogg

Sara, Bega Valley

Åldrar på barnen: 3år, 5år och 7år.
Har varit i Australien i: Snart 4 månader.

Varför beslutade du dig för att åka som au pair?
Jag har haft tanken på att åka som au pair i många år, men la den idén lite på hyllan tills efter studenten då det kom på tal igen. Att upptäcka världen har alltid varit lockande för mig. Jag älskar att resa samt att arbeta med barn, och att åka som au pair var en perfekt möjlighet för att göra just det.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Jag börjar 7.30, måndag till fredag med att hjälpa barnen att göra sig i ordning samt packar deras lunchlådor. Sedan skjutsar jag 7 åringen till skolan (varje dag) och 5 åringen till preschool (2 dagar/vecka). 3 åringen har jag varje dag, och vi kan ofta stanna i en park och leka lite efter att vi släppt av pojkarna. Vi brukade göra saker som kindy-gym, simlektioner, biblioteket och playdates.

Men corona-pandemin som pågår i världen satte stopp för det. Under flertalet veckor var jag isolerad med mina värdbarn utan möjlighet att lämna hemmet. Då lekte vi, hoppade studsmatta, bakade och busade hela dagarna! Nu när saker och ting har börjat återgå till normalt igen, hämtar jag upp pojkarna från skolan vid 15, då åker vi hem och förbereder mellis. Efter det leker vi tills att föräldrarna kommer hem vid ca 17 och då slutar jag min arbetsdag.

Berätta om vilka resor du gjort eller planerar att göra!
Hittills har jag varit och campat med min värdfamilj i Narooma och firat min 20års dag i Jervis Bay med en kompis. Eftersom jag kom hit strax före Corona pandemin bröt ut hann jag inte göra så mycket. Men än så länge har vi planerat en tripp till Canberra och även att vi ska hyra en camper och resa runt i New South Wales nu när restriktionerna har lyfts lite.

Vilka utmaningar har du stött på som au pair?
Att flytta in hos en familj som jag aldrig träffat förut var definitivt en utmaning! Även att anpassa sig till deras liv, vanor, kulturen och språket. Att vara en au pair är inget enkelt jobb. Jag tyckte det var otroligt jobbigt när barnen testade mina gränser i början, men allt blir bättre med tiden! Det var även rätt påfrestande att vara upp i varandra dygnet runt i nästan 2 månader pga Corona och isolering. Men man lär sig saker av varandra hela tiden, vilket är fantastiskt.

Vad är det bästa du fått ut av din tid som au pair?
Jag har fått en till familj som jag älskar med hela mitt hjärta. Sen har jag också växt så otroligt mycket som person, jag ser och uppskattar saker och ting i livet på ett helt annat sätt än jag gjorde innan vilket jag är otroligt tacksam för! Även om det inte blev riktigt som jag hade tänkt, har jag fått erfarenheter jag inte ens kunnat drömma om.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att åka som au pair med Skandinaviska Institutet/AIFS?
KÖR BARA KÖR! Du kommer inte att ångra dig!
Det är faktiskt inte längre hem, än det är dit ??