Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Stina, Boston

Ålder på barnen: 4 år
Har varit i USA i: 2 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag var trött på att plugga efter studenten och visste att jag ville resa. Jag har alltid velat upptäcka just USA och älskar att jobba med barn, så att åka som au pair var den perfekta kombinationen!

Berätta lite om din värdfamilj:
Min värdfamilj består av min värdmamma, min värdpappa, två tvillingtjejer på (snart) 4 år och hunden Spike. Min värdpappa kommer från Sverige, och familjen vill därför att jag ska lära barnen svenska.

Berätta lite om området du bor i:
Jag bor i en stad som heter Lincoln, ca 25 minuter utanför Boston. Området är väldigt mysigt då det är en väldigt liten stad omgiven av fin natur, men det är samtidigt väldigt lätt att ta sig in till centrala Boston med antingen tåg eller bil. Lite ”the best of both worlds” med andra ord.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Jag går upp ca 07.00 och gör iordning barnens skollunch. Därefter hjälper jag dem klä på sig, äta frukost, borsta tänder och packa skolväskan. Jag skjutsar dem till skolan ca 08.30 och har därefter fritid fram till 12.30 då de ska hämtas.

På eftermiddagen gör jag mellanmål, leker med barnen, skjutsar dem till aktiviteter, lagar middag, badar och gör dem redo för läggdags. Föräldrarna kommer hem ca 19.00 och tar då hand om nattningen. Jag är oftast helt ledig på helgerna då jag jobbar länge på vardagar.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag har inte studerat något ännu, men jag funderar på att ta en travel class till bland annat Niagarafallen. Jag vill uppleva så mycket som möjligt under mitt år och travel classes är ett jättebra tillfälle att göra weekendresor.

Berätta lite om de resor du har gjort eller planerar att göra:
Jag planerar att åka till NYC snart då det är lätt att ta sig dit med buss från Boston och min värdfamilj dessutom har släkt där. Sedan ska jag även följa med värdfamiljen till Karibien på semester i vår och till Los Angeles i sommar. Utöver det skulle jag vilja åka till Washinton DC, Philadelphia, Chicago, New Orleans och Nashville. På resemånaden skulle jag gärna vilja roadtripa på västkusten eller åka till Hawaii.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Den största utmaningen hittills har definitivt varit att vinna värdbarnens förtroende och respekt. Jag är familjens första au pair och barnen är dessutom väldigt blyga, så det tog tid innan barnen började gilla mig och lyssna på mig. När jag kom över den fasen har jag dock inte några problem med dem alls. Nu älskar de mig och jag känner mig verkligen som en del i familjen.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska Institutet/Au Pair in America?
Åk!! Det är en så häftig upplevelse som man bara får en gång i livet. Jag tyckte först att ett år lät hur länge som helst, men tiden bara flyger förbi! Det finns så mycket att uppleva, och skulle man mot förmodan inte trivas så är det alltid möjligt att byta familj eller åka hem.