Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Tilde, Washington DC

Ålder på värdbarnen: 14, 12 och 7
Har varit i USA i: 3 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Varit i USA innan och älskar detta landet! Ville verkligen uppleva den amerikanska kultur utan att vara turist. Älskar också att arbeta med barn så att vara au pair är den perfekta kombinationen för mig.

Berätta lite om din värdfamilj!
Jag tar hand om tre underbara tjejer som allihopa har väldigt mycket aktiviteter. Alla tre spelar fotboll och piano. De två äldsta har också x-country och yngsta spelar fiol och simmar. Mellanbarnet spelar även trumpet och basket. Min värdmamma är jurist och har ett väldigt flexibelt schema medans min värdpappa har ett eget företag och jobbar mer regelbundet. Det är för mig världens bästa familj som är väldigt öppna och vill ha sin au pair som en extra familjemedlem. De bjuder alltid med när de åker på resor eller hittar på aktiviteter och jag känner mig redan som en i familjen efter bara tre månader!

Beskriv området du bor i:
Jag bor i en förort i distriktet som är ett mysigt och familjärt neighborhood. Ca 20 min härifrån ligger vita huset och downtown. Det bästa med DC är att det är lätt att ta sig fram med bil eller kollektivtrafik. Det finns så många historiska byggnader och platser att besöka. Det är väldigt unikt med monumenten och många saker är även gratis, så som de flesta museum. Det finns också väldigt många au pairer som bor runt om i hela DC och väldigt enkelt att besöka andra städer på östkusten härifrån.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Alla dagar ser väldigt olika ut, men morgon rutinen är alltid densamma. Jag väcker de två äldsta kl 7 på morgonen och de gör sig iordning själva. Medans de äter frukost gör jag lunch till skolan. De tar sig själva till och från skolan med buss. Kl 7.30 väcker jag yngsta. Vi äter oftast frukost ihop och hon behöver mer hjälp med att göra sig redo. Mellan 9-3 är jag ledig och brukar hitta på saker på egen hand, hänga med kompisar eller göra sysslor hemma såsom barnens tvätt etc.

Kl 3.15 hämtar jag yngsta på skolan, det är fem min promenad dit. Sedan äter vi mellis hemma och efter det skjutsar jag till olika aktiviter eller så gör vi läxa, leker eller spelar spel etc.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Just nu läser jag en distanskurs på UCLA om amerikansk kultur och historia som pågår till februari. Funderar också på att läsa business english på Georgetown University i DC. Det finns såklart roligare kurser att läsa som matlagning eller reskurser!

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Än så länge har jag varit i Annapolis med min värdfamilj i somras, Philadelphia med ett par kompisar och åkt till Indiana för min värdpappas homecoming i Notre Dame! Eftersom jag varit i USA innan och sett det allra mesta på västkusten vill jag lägga mycket fokus på att resa här på östkusten och då till Chicago, Boston, Florida och gärna till Texas också. Hade jättegärna åkt till Niagara Fallen också! Nästa resa är till Colorado över jul med min värdfamilj!

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Att ha fått se och uppleva så mycket av den amerikanska kulturen, med mycket mer kommande! Snart är det dags för många stora högtider som jag ser fram emot!

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Omväxlingen att flytta till ett nytt land och att lämna familj och vänner i Sverige. Också för barnen att få en ny au pair. Det tar lite tid för alla att lära känna varandra och bli vana vid en ny vardag.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America?
Gör det! Men låt processen ta tid så du ska kunna hitta den bästa familjen för dig. Det är viktigt att vara open minded och gå på magkänsla. Fokusera inte på platsen för allt sådant kommer lösa sig! Var heller inte rädd att prata mycket! De älskar att besvara frågor haha.